Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Prefectura Vrancea promovează campania „Curățăm România – vrem o țară fără deșeuri abandonate”

Prefectul Nicușor Halici a participat joi după-amiază la o videconferință în cadrul căreia a fost promovată campania „Curățăm România – vrem o țară fără deșeuri abandonate”. Videconferința, condusă de Ministrul de Interne, Lucian Nicolae Bode și de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, a fost un prilej pentru prefecții din țară de a discuta pe marginea acțiunilor care pot fi întreprinse în fiecare județ în cadrul campaniei menționate.

În Vrancea acest subiect nu a reprezentat o noutate. Încă de la preluarea mandatului, Prefectul Județului a făcut un apel către primari pentru demararea de acțiuni de salubrizare a cursurilor de apă, plantarea unor suprafețe degradate și ecologizarea domeniului public de pe raza UAT-urilor, sprijin fiind totodată solicitat și instituțiilor publice.

Dată fiind tema principală a videoconferinței, prefectul a asigurat că toate acțiunile din Vrancea vor fi completate cu normele aprobate de Guvern. Deja, în mai multe orașe și comune din județ au fost efectuate astfel de acțiuni de ecologizare sau plantare, care vor continua până în preajma Sărbătorilor Pascale.

De altfel, prefectul și-a propus ca săptămâna viitoare să participe la o serie de acțiuni de ecologizare/ plantare de puieți, în mai multe localități din județ. „Vreau să le mulțumesc primarilor din Vrancea și tuturor celor care s-au implicat până acum în acțiunile de ecologizare și de plantare, pentru că știm cu toții cât este de important să trăim într-un mediu curat”, a transmis Nicușor Halici.

Comunicat de presă, Instituția Prefectului Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?