Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Consiliul Judeţean a continuat, în 2012, programul de modernizare a drumurilor


   Consiliul Județean Vrancea a continuat programul de reabilitare și modernizare a drumurilor județene și în anul 2012, sursele de finanțare fiind europene, surse proprii și programe guvernamentale, se arată în raportul de activitate al președintelui Consiliului Județean Vrancea pe anul trecut. Astfel, au fost continuate lucrările de modernizare la drumurile județene Satu Nou-Å¢ifești-Bolotești-Jariștea-Odobești și DN 2-Bizighești-Bătinești-Å¢ifești-Irești-Vidra, Vidra-Vizantea-Cîmpuri.

   Administrația județeană a reușit ca, din resurse proprii, să continue reabilitarea unor drumuri județene. Este vorba de drumurile județene Satu Nou-Å¢ifești-Bolotești-Jariștea-Odobești și DN 2-Bizighești-Bătinești-Å¢ifești-Irești-Vidra, Vidra-Vizantea-Cîmpuri. La drumul județean Vidra – Vizantea – Cîmpuri au fost executate mai multe lucrări de reprofilare și lucrări de asfaltare.
   Modernizarea acestui drum este o lucrare complexă care a constat în realizarea de terasamente, consolidări de maluri, construirea unui pod și a 48 de podețe. De asemenea au fost construite șanțuri și canale colectoare pentru apele pluviale în anumite sectoare. Drumul va avea trei straturi de asfalt; un strat de egalizare, un strat de binder și stratul de uzură. Drumul are o lățime de 6 metri în extravilanul și în intravilanul localităților. Până la finele anului 2012 s-au executat și decontat lucrări în valoare totală de 45.423.919,04 lei inclusiv TVA, urmând ca investiția să continue în anul 2013.
   Anul trecut au continuat lucrările de modernizare a drumului județean DJ 205D, Valea Sării-Năruja-Paltin-Nereju-Brădăcești. Valoarea investiției este de 167 milioane lei. Lucrările sunt extrem de complexe deoarece, în afară de lucrările executate la calea de rulare, vor trebui realizate lucrări de calibrare și regularizare în albia râului Zăbala, lucrări pe care trebuie să le realizeze Apele Române. Până la finele anului 2012  s-au executat și decontat lucrări în valoare totală de 54, 7 milioane de lei urmând ca acestea să conti-nue în anul 2013.
   Totodată, Consiliul Județean Vrancea a moder-nizat drumurile județene Satu Nou-Å¢ifești-Bolotești-Jariștea-Odobești și DN 2-Bizighești-Bătinești-Å¢ifești-Irești-Vidra. Lucrările pe aceste drumuri au fost realizate în proporție de 99 %, iar până la finele anului 2012 s-au executat și decontat lucrări în valoare totală de peste 9 milioane de lei.
   Administrația județeană a continuat lucrările de modernizare pe DJ 205K Răcoasa-Mărăști, drum pe care până la finele anului 2012 s-au executat și decontat lucrări în valoare totală de 5 milioane de lei, fiind realizate lucrări în proporție de 79,78 %.
   Au fost modernizate cu fonduri de la bugetul de stat drumurile județene DJ 205 L Vrîncioaia, DJ 204 D Focșani-Suraia și DJ 204 B Tătăranu-Măicănești.
   De asemenea, Consiliul Județean Vrancea  a alocat anul trecut peste 20 de milioane de lei pentru realizarea lucrărilor de modernizare a drumurilor județene și comunale în cadrul programului privind pietruirea drumurilor comunale, derulat în baza HG 577/1997. Fondurile au fost utilizate pentru continuarea lucrărilor de modernizare  a drumurilor județene și comunale DC 49 Străoane – Repedea, DC 133 Odobești – Jariștea, DC 71 -DN 2D – Păulești, DJ 205E Bizighești DN2 – Vidra, DC 93 Vrâncioaia – Ploștina, DJ 205K Răcoasa – Mărăști, DJ 204G-Suraia,  DJ 205B DN 2D – Satu Nou și modernizarea DC 160 Dragosloveni – Terchești. Totodată, au fost demarate lucrări noi de refacere a drumurilor comunale de pe raza comunelor Păulești și Bordești.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?