Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Focșani. Târg de flori, icoane și ouă încondeiate, dar și procesiune religioasă, cu ocazia Floriilor

Vin Floriile cu Soare… și Soarele cu Florii – Focșani, ediția 2022

Sărbătorile Pascale, așteptate cu bucurie de toți creștinii indiferent de vârstă, sunt anunțate de celebrarea Floriilor. Pentru a marca în mod festiv bucuria primăverii și a trăirilor sufletești deosebite din aceste zile, Primăria Municipiului Focșani, prin Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani și Administrația Piețelor Focșani, va organiza un eveniment dedicat sub titlul „Vin Floriile cu Soare… și Soarele cu Florii”.
Manifestarea, ce se dorește a fi atât un târg, cât și o expoziție cu vânzare, va cuprinde o sectiune florală și una artistică. În acest sens, adresăm în mod public tuturor florăriilor și pepinierelor interesate INVITAȚIA de a participa la acest eveniment plin de surprize și noutăți. Aceeași invitație este adresată și meșterilor populari-tradiționali, pe care îi așteptăm la acest târg cu icoane pictate și sculptate, dar și cu superbe ouă încondeiate, în motive tradiționale și pascale.
Totodată, alături de noi îi invităm și îi așteptăm și pe micii pictori din cadrul tuturor unităților școlare din Municipiul Focșani, care vor beneficia de un spațiu de expoziție pentru lucrările lor cu tematică pascală.
Locația aleasă pentru acest eveniment este Piața Unirii din centrul orașului, iar perioada în care va avea loc este 15-17 aprilie 2022. Menționăm faptul că în cadrul târgului/expoziției se vor regasi DOAR produsele menționate mai sus.
Cererile viitorilor expozanți vor fi depuse la Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani, la sediul din Str. Mărășești nr. 76, pe adresa de mail – dirservpubfs@yahoo.com sau la numărul de fax – 0237.225.618 . Persoana de contact este doamna Mirela Ciocîrlan, Șef Serviciu Spații Verzi, în cadrul instituției, număr de telefon – 0725.386.354 .
O altă surpriză pregătită pentru credincioșii din Municipiul Focșani și din împrejurimi, va fi organizarea unei procesiuni religioase dedicată Floriilor în ziua de sâmbătă, 16 aprilie 2022. Deplasarea va începe la ora 17.00 de la Biserica „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” din cartierul Sud și de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” situată pe Bulevardul Independenței. La ora 18.30, cele două grupuri vor ajunge simultan în Piața Unirii, la Biserica „Sfântul Ioan”, unde va avea loc o slujbă religioasă oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Procesiunea va fi urmată de un moment artistic organizat și sustinut de Ansamblul focloric „Țara Vrancei”, Corul Pastorala și Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia” Focșani.

sursă foto și text: Cristi Valentin Misăilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?