Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

GALERIE FOTO: Grupul folcloric Cetinița, din Vrancea, cântă de Ziua Iei Românești în Italia

Copiii care fac parte din grupul folcloric Cetinița, îndrumați de interpreta de muzică populară Anamaria Botezatu, se bucură în ultima perioadă de reușite, la toate evenimentele la care iau parte. „Membrii grupului Cetinița sunt copii extraordinari, talentați și sârguincioși și mă bucur că îi pot încuraja și îndruma pașii pe drumul cântecului popular! Am în grup copii din mai multe comune din județul Vrancea, și din zona de munte și din zona de câmpie, astfel avem o diversitate de costume, tradiții și obiceiuri pe care să le prezentam în cadrul evenimentelor la care copii sunt invitați”, spune Anamaria Botezat. Interpreta este absolventă a programului de masterat Etnologie, Antropologie Culturală și Folclor din cadrul Universității București și pregătirea academică ii oferă suportul pentru a șlefui tinerele speranțe ale Vrancei.
Una dintre cele cele mai mari acțiuni desfășurată anul acesta este participarea grupului Cetinița la evenimentul dedicat Zilei Internaționale a IEI Românești, desfășurată pe 25 iunie, la Roma, în Italia. Evenimentul este găzduit de Asociația Culturală Ulpia Traiană, prin președintele Neacșu Alexandru, și sprijinit de Consulatul Român în Italia. Soliștii grupului Antonia Danciu și Alexandru Olteanu din comuna Tulnici și Delia Barus din comuna Dumitrești, vor încerca să aducă un zâmbet pe fața tuturor românilor și italienilor care sunt asteptați la spectacol.
De reușite s-au bucurat majoritatea membrilor grupului Cetinița care au participat la concursul de interpretare vocală Festival Moldovenesc organizat de Mihai Trăistariu la Piatra Neamț. Premianții sunt: Vișan Iustin din comuna Golești – Trofeul categoriei Muzica Populară, Antonia Danciu ( Tulnici) Trofeul Categoriei, Daria și Bianca Lungu (Odobești ) – Premiul I, Alexandru Olteanu (Tulnici) Premiul I, Sara și Daniel Iordache (Bolotești) Premiul I, Sofia Vasuian (Păulești) Premiul I, Andreea Surăeanu (Vulturu) Premiul I, Eva Oprea (Golești) Trofeul categoriei, Irina Iacobeț (Focșani ) Trofeul categoriei, Delia Băruș (Dumitrești) Trofeul categoriei.
Datorită talentului lor, copiii au fost invitați să susțină recitaluri în cadrul unor manifestări cultural-artistice: Zielele comunei Liești, jud.
Galați, unde au cântat în deschiderea recitalului oferit de Carla’s Dream, dar și la Festivalul Brânzei de Gulianca, unde au cântat alături de Mioara Velicu și Laura Olteanu.
Și activitățile nu se opresc aici: urmează participări la diferite emisiuni televizate la posturile naționale, dar și Festivalul
Internațional de Folclor ,,Dobroge, mândră gradină, desfășurat în luna august, în Constanța. Le urăm succes copiilor și le mulțumim pentru că duc cu mândrie numele județului pe scenele din întreaga lume!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?