Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România


   Elevii Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza” din Panciu au sărbătorit 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Evenimentul a fost organizat în cadrul Comisiei Metodice a Catedrelor de Istorie, Geografie și Religie, fiind găzduit, marți seară, de sala de festi-vități a instituției.
   În deschidere, profesorul Mihai Adafini a relatat momentele cele mai importante din istoria zbu-ciumată a Basarabiei, explicând contextul în care românii din această provincie au hotărât, la 27 martie 1918, Unirea cu România. A urmat un program artistic susținut de grupul de elevi coordonați de profesorul Marian Luca. Aceștia au interpretat cântece despre unire, pe versuri ale poeților români.
Finalul activității i-a aparținut invitatului special, inginerul Onisim Roșca, în vârstă de 84 de ani, născut în Molovata, o localitate basarabeană si-tuată la 25 de kilometri de Cetatea Orheiului. El a povestit, cu emoție, condițiile în care a fost nevoit, la vârsta de 12 ani, să se refugieze împreună cu părinții săi în România și cum s-a adaptat aici. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?