Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Subiectele la Evaluarea Națională de astăzi! Texte de Ioan Slavici și Octavian Paler

În Vrancea, conform datelor transmise de ISJ, s-au înscris 2.765 elevi la Evaluarea Națională. Astăzi, absolvenții clasei a VIII-a au susținut proba la Limba și literatura română. Examenul a început la ora 9 și a durat 2 ore. 

Potrivit unui comunicat de presă remis astăzi de IȘJ Vrancea, „examenul a început astăzi, 19 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română, la care au fost prezenți 2655 de elevi. Proba de astăzi s-a desfășurat în condiții optime, nu au fost cazuri de elevi eliminați din examen. La nivelul județului Vrancea s-au organizat 55 de centre de examen și 2 centre zonale de evaluare”.

Conform stirileprotv.ro, la primul subiect, elevii au avut de analizat două texte la prima vedere, un fragment din opera Limir – împărat de Ioan Slavici și Deșertul pentru totdeauna, de Octavian Paler.

La subiectul al doilea, au avut de realizat o caracterizare de personaj din primul text la prima vedere: Limir-împărat.

Potrivit edupedu.ro, subiectele au fost sub formă de broșură cu 10 pagini, ultimele două fiind pagini goale, pentru rezolvarea cerințelor. Ministerul Educației va publica baremele de la proba scrisă la ora 15:00.

Sursa foto subiecte: edupedu.ro

Proba la Matematică va avea loc miercuri, 21 iunie. Proba la Limba și literatura maternă este programată joi, 22 iunie. Toate cele trei probe sunt scrise.

Rezultatele inițiale vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?