Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Guvernul Orban taie aproape 9 milioane de lei din banii pentru tichetele de grădiniță

Guvernul va reduce cu peste 8,7 milioane de lei sumele care sunt virate din cota de TVA către primării, pentru susținerea programulului de tichete de grădiniță. Propunerea apare în proiectului de rectificare bugetară publicat de Ministerul Finanțelor.   

Suma reprezintă echivalentul a circa 175.920 de mii de tichete de grădiniță de câte 50 de lei pe lună, potrivit calculelor  Edupedu.ro. Pentru cele 3 luni de grădiniță din acest an calendaristic, perioada 14 septembrie – 22 decembrie, asta înseamnă echivalentul valoric al tichetelor pentru 58.640 de copii.

Sumele tăiate reprezintă defalcări din incasările de TVA, destinate finanţării cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor şi Municipiului Bucureşti, pe anul 2020. Singurele județe care au scăpat de această reducere sunt Alba, Dâmbovița și Satu-Mare, unde există creșteri infime.

Tichetele pentru grădiniță reprezintă, potrivit titulaturii oficiale, “stimulente educaţionale acordate copiilor din familii defavorizate în scopul stimulării participării în învăţământul preşcolar”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?