Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

A dispărut Covid-ul? DSP a informat spitalele din Vrancea că două zile nu se vor face teste!

 

Cu toată stima, Janina Lazăr, directorul executiv adjunct al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, a semnat o adresă prin care informează Spitalul Județean Focșani și Spitalul Municipal Adjud că, în perioada 15-16 august 2020, nu vor fi prelucrate teste pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2. De ce!? N-a menționat. Hotărârea vine la patru zile după ce ,,mai marii” liberali din DSP Vrancea au trimis o altă adresă ,,plină de stimă”, în care îi amenință pe medicii de la Spitalul Județean Focșani că vor plăti din buzunarul lor dacă vor solicita testarea pacienților internați pe alte secții decât pe cea de Boli Infecțioase.

Ce scrie în adresa trimisă vineri de DSP!? Nu prea multe. Doar că: ,,Vă informăm că Laboratorul de Biologie Moleculară din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea nu desfășoară activitate în perioada 15-16.08.2020. Serviciul de permanență din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea va sta la dispoziție pentru comunicarea rezultatelor testărilor efectuate până în data de 14.08.2020 inclusiv.

Care să fie însă motivația? Și-a luat Covid-ul liber de Sfânta Marie, așa că își iau și angajații DSP? S-a stricat singurul aparat care lucrează teste (pentru că cel de la Spital zace ca o jucărie în vitrină)!? Nu mai au teste!? Nu mai sunt fonduri? Dar cine să ne răspundă când șefii de la DSP sunt permanent în ședințe, iar fotograful de serviciu al peneliștilor, Silviu Stanciu, ajuns purtător de cuvânt la DSP Vrancea, ne ignoră total apelurile!?

Până atunci, vrâncenii care se prezintă la Spitalul Județean Focșani sau la cel din Adjud rămân în zona gri, fără investigație sau tratament, pentru că nu li se vor preleva probe pentru depistarea infecției cu noul COVID-19. 

Din… eroare pentru vrânceni

Conducerile liberale ale principalelor instituții sanitare din Vrancea, respectiv Spitalul Județean de Urgență Focșani și DSP Vrancea au dat rateuri în lupta cu pandemia. Aparatul Real Time PCR, cumpărat în urmă cu peste trei luni de zile cu fonduri de la Consiliul Județean (CJ) Vrancea, a fost ba abandonat într-o magazie, ba uitat în laboratorul BK al Spitalului, însă niciodată pus în funcțiune dintr-o ambiție a peneliștilor pentru care vrâncenii prezintă interes doar la urnă; mai apoi managerul interimar Codruța Elena Neagu, rudă a prefectului penelist Gheorghiță Berbece și studentă, a ieșit în presă cu declarații în care îi acuza că mint pe vrânceni care vin la spital să se testeze gratuit pentru depistarea infecției cu nemilosul Covid.

Iar liberalii de la DSP au trimis medicilor următoarea adresă: ,,Prin prezenta, în urma analizei efectuate pe numărul de probe biologice recoltate în vederea identificării infecției cu COVID-19 de către Spitalul Județean de Urgență «Sfântul Pantelimon» Focșani, s-a observat un număr crescut de probe recoltate fără respectarea recomandărilor Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19). Vă solicităm să respectați Definițiile de caz pentru sindromul respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) conform recomandărilor Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19). Pentru toți pacienții internați în alte secții decât secția de Boli Infecțioase se va recolta doar după consultul și la recomandarea medicului infecționist. Nerespectarea recomandărilor metodologice atrage după sine achitarea contravalorii efectuării testării de către medicul care a solicitat testarea.” 

După ce Monitorul de Vrancea a făcut publică această adresă, capii liberali ai instituției au pozat în victime neînțelese pe pagina de facebook a instituției publicând o postare prin care încercau să se scoată basma curată, realizând probabil prostia pe care au făcut-o.

În timp ce oamenii sunt îngrijorați de sănătatea lor și a celor dragi, de siguranța locurilor de muncă, de felul în care copiii vor parcurge viitorul an școlar, liberalii, de la parlamentarii lor la șefii de instituții numiți pe criterii politice, sunt preocupați de alegeri. Șefele de la DSP și Spitalul Județean strâng semnături pentru candidații PNL, Șeful DSP merge la adunări electorale, iar Vrancea a ajuns la 2152 de cazuri de infectare cu Covid 19 și 92 de oameni au murit! Iar în week-end nu mai testează! Așa au informat spitalele, fără să existe și vreo justificare! Iar cadrele medicale, care oricum nu sunt testate, sunt obligate să-și asume contactul cu pacienți despre care nu vor ști dacă sunt infectați sau nu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?