Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Şefii spitalelor vor fi sancţionaţi dacă nu pun în aplicare noul program de vizite


   Managerii spitalelor vrâncene care nu au pus în aplicare ordinul Ministerului Sănătății privind programul de vizită al pacienților riscă să fie sancționați. Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a notificat fiecare unitate sanitară din județ referitoare la sancțiunile pe care le riscă dacă nu s-au conformat. „La fiecare spital a fost trimisă câte o adresă prin care se specifică că sunt obligate să respecte și să pună în aplicare programul de vizită stabilit prin Ordin al Ministrului Sănătății. Cei care nu vor respecta acest ordin, riscă sancțiuni”, spune medicul Cătălin Graur, directorul DSP.
   Managerii spitalelor vrâncene susțin că au pus în aplicare acest ordin și că nu poate fi vorba de nerespectarea lui. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Focșani a pus în aplicare ordinul chiar din prima zi a anului. Astfel, programul de vizită al aparținătorilor pacienților internați este de luni până vineri în intervalul orar 15.00 – 20.00, iar în zilele de sâmbătă și duminică între orele 10.00 – 20.00. Înainte, programul de vizită era zilnic între 13.00 și 16.00, iar cei care doreau să intre în spital în afara acestor ore trebuiau să plătească o taxă de cinci lei. 
   Åži la spitalele din Adjud, Vidra, Dumvrăveni și Panciu managerii s-au conformat. „Am afișat la intrarea în spital programul de vizită. Am făcut comandă și de o firmă luminoasă pe care să fie afișat programul de vizită. I-am înstruit pe agenții de pază că nu au voie să primească nicio atenție pentru a lăsa aparținătorii să intre în spital în afara orelor prevăzute în ordin”, spune Costel Negoescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni. „De la 1 ianuarie, noi am pus în aplicare ordinul. Åži dacă e ordin, se aplică”, spune și medicul Gheorghe Bercea, managerul Spitalului din Adjud.
   Printr-un comunicat de presă, ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a atras  atenția managerilor de spitale că trebuie să respecte actul normativ care transpune în realitate legislația europeană și că orice încălcare a ordinului va fi sancționată cu demiterea. Potrivit ordinului, numărul de vizitatori pentru un pacient internat într-un salon cu mai mult de trei paturi nu poate fi mai mare de trei persoane și pot fi vizitați maximum doi pacienți în același timp. Vizitarea pacienților în secțiile de terapie intensivă este permisă zilnic doar membrilor familiei, respectiv părinți, copii, surori/frați, cu condiția ca vizita să se facă individual sau cel mult două persoane, cu respectarea procedurilor interne.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?