Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Sindicaliștii din sănătate declanșează astăzi GREVA GENERALĂ


Sindicaliștii membri ai Federației Sanitas vor declanșa luni, de la ora 7:00, greva generală în toate spitalele din țară ca urmare a faptului că nu au ajuns la o soluție cu autoritățile pe Legea salarizării unitare, a declarat pentru AGERPRES, prim-vicepreședintele federației, Marius Sepi.
    În Vrancea, protestul va fi declanșat cel mai probabil mâine, după ce astăzi, reprezentanții Sanitas se vor întâlni cu managerii spitalelor și, asigurând treimea de personal necesară, să poată fi demarată greva generală pe perioadă nedeterminată. „Mergem în continuare cu greva generală, iar acest decalaj de o zi nu constituie o amânare, în ideea de a aștepta ce va zice ministrul Sănătății, e doar pentru faptul că e o foarte mare responsabilitate din partea noastră și ni se pot reproșa o mulțime de lucruri ulterior. Nu vrem nici noi ca organizație să fim lăsați în offsaid cu diferite probleme și nu dorim nici pe colegii noștri să-i expunem, deci ca să respectăm legea trebuie să ne organizăm foarte bine. La sfârșitul săptămânii am fost la consiliul național unde am avut discuții și negocieri de tipul ăsta, am crezut că totuși nu vor lăsa pe ultima clipă să facă ceva, dar în continuare să știți că rezolvarea pe care o așteptăm noi este de la Parlament, nu neaparat de la Guvern, mai puține speranțe avem în direcția asta… Cum v-am spus, e foarte important să punem la punct toate detaliile, pentru că nu este o grevă ca-n oricare alt domeniu, unde poți lăsa sculele jos și nu se întâmplă nimic. Dacă nu ne organizăm foarte bine, pacienții ar putea fi expuși, dar și noi și nu vrem să se întâmple lucrul ăsta”, ne-a declarat Claudiu Grosu, liderul de sindicat Sanitas Vrancea.
    Pe de altă parte, reprezentanții Ministerului Sănătății arată, într-un comunicat de presă, că, în urma întâlnirii de vineri, 28 octombrie 2016, se dorește „identificarea de soluții pentru ca veniturile din sistemul sanitar să fie cât mai aproape de un nivel corespunzător, conform importanței si complexității activității personalului care lucrează în sectorul sanitar. Deja s-au făcut pași pentru corectarea unor situații punctuale. Pe viitor vor fi avute în vedere salariile acelor categorii din sistem care nu au beneficiat de ordonanțele 20/2016 și 43/2016 privind salarizarea bugetarilor. Ministrul Sănătății și-a reafirmat interesul pentru reducerea risipei din sistem, astfel încât să se creeze premisele creșterii fondurilor disponibile pentru angajații din sănătate. Pentru luni a fost programată o nouă întâlnire cu reprezentanții SANITAS” .

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?