Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Stocul de manuale şcolare, aproape complet


Mai multe manuale au ajuns la sediul Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea, directorii unităților de învățământ din județ fiind așteptați să le ridice.
Manuale au fost livrate ISJ-ului, de curând, de editurile care le-au tipărit.
În depozitul Inspectoratului Åžcolar sunt depozitate, în prezent, abecedare, manuale de științele naturii, educație civică, dar și manuale de limba română, geografie, muzică sau istorie. De asemenea, editurile au mai livrat Inspectoratului Åžcolar manuale pentru cunoașterea mediului, de matematică, dar și manuale de limbi străine.
Pentru anul școlar 2011-2012, Inspectoratul Åžcolar a investit suma de 400 mii lei pentru achizițonarea de manuale școlare. Firmele câștigătoare au termen ca până pe 15 august să livreze toate cărțile comandate. Directorii de unități școlare au termen până la data de 1 septembrie să preia manualele, ce urmează a fi distribuie în mod gratuit elevilor la data de 12 septembrie, odată cu începerea noului an școlar.
Potrivit legislației în vigoare, elevii și profesorii din învățământul de stat și din învățământul obligatoriu particular acreditat – autorizat beneficiază de manuale școlare gratuite, atât pentru învățământul în limba română, cât și pentru cel în limbile minorităților naționale. Manualele școlare se elaborează și se evaluează pe baza programelor școlare aprobate de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Ministerul reglementează elaborarea de manuale școlare alternative. Cadrele didactice le selectează și le recomandă elevilor manualele școlare preferate, alese din lista celor aprobate de Ministerul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?