Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Gelozia, bat-o vina! Un vrâncean i-a trimis amenințări unui polițist, pe care îl bănuia că „se dă” la iubita sa

Un vrâncean din Tulnici a fost condamnat după un impuls nervos pe care l-a avut pe Facebook, în mesaje private, în care a amenințat un alt bărbat. Vrânceanul bănuia că prietenei sale îi sunt făcute avansuri, așa că în iunie anul trecut a trecut la amenințări. Din ce se descrie în rechizitoriu, partea vătămată, care este polițist, s-a trezit într-o dimineață cu mai multe mesaje de amenințare de la un bărbat care îi reproșa că i-a făcut în mod repetat avansuri prietenei sale, în timp ce era îmbrăcat cu uniformă, în diverse locuri. Astfel, în mesajele audio, inculpatul îi spunea polițistului „îți crăp capu-n tine”, „îți crăp oasele-n tine”, „te omor cu mâna mea”, „te bat” și „te rad după fața pământului”.

Și, chiar dacă partea vătămată a încercat să îi explice că nu are treabă cu iubita acestuia, inculpatul a rămas la părerea lui și a continuat cu mesaje text: „Când te prind, acolo ți-e sfârșitul”, „Vrei să intru peste tine-n casă? Să te bat cap în cap cu femeia ta?”. În timpul anchetei, inculpatul a recunoscut ceea ce făcuse și a explicat că nu avea de gând să aducă la îndeplinire amenințările, ci doar a vrut să îl sperie pe cel pe care îl bănuia că îi este rival. Însă, inclusiv în fața anchetatorilor, acesta a rămas la varianta sa, anume că polițistul îi făcea avansuri iubitei sale, că a oprit-o în trafic, a urmărit-o și că, după ce a fost refuzat, în virtutea funcţiei pe care o avea, o ameninţa că va merge cu el cu forţa.

După toate aceste întâmplări, polițistul s-a constituit parte civilă cu suma de 10.000 euro, reprezentând despăgubiri morale, instanța admițând o mică parte din pretențiile sale: „(…) condamnă pe inculpatul (…) pentru comiterea infracţiunii de ameninţare, la 1.500 lei amendă penală (150 de zile amendă a câte 10 lei, corespunzător unei zile amendă). (…) atrage atenţia inculpatului că în cazul neexecutării cu rea-credinţă a pedepsei amenzii în tot sau în parte, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoarea. (…) admite în parte acţiunea civilă intentată de partea civilă (…) şi obligă inculpatul (…) la despăgubiri civile către aceasta în valoare de 1.000 lei, reprezentând daune morale. Respinge celelalte pretenţii civile ca neîntemeiate. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care 150 lei cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale). Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?