Destinaţii de vacanţă 2023: Românii aleg Italia, Spania sau Grecia în acest sezon estival

0
200

Italia, Spania şi Grecia sunt cele mai populare destinaţii de vacanţă pentru care românii vor opta în această vară, însă pe listă se mai află Turcia, Franţa sau Portugalia, arată o analiză publicată, marţi, de o platformă online de rezervări bilete de avion. Conform datelor eSky, pentru 2023, Italia rămâne pe primul loc în topul vacanţelor organizate pe cont propriu, cu 30% din totalul căutărilor pentru cele mai populare zece destinaţii. Oraşele în care românii aterizează pentru a-şi începe vacanţele sunt, în principal, Roma, Milano, Veneţia, Napoli, Bologna şi Catania, în Sicilia.

Ierarhia continuă cu Spania (locul 2) şi Grecia (locul 3), ponderea acestor ţări în clasamentul celor mai populare zece destinaţii fiind de 26%, respectiv 17% în total căutări. Barcelona, Madrid, Valencia, Alicante au fost oraşele care i-au interesat cel mai mult pe români în Spania. Pe de altă parte, în Grecia, sunt preferate: Atena, Corfu, Zakynthos şi insula Heraklion. De asemenea, locul 4 în clasamentul destinaţiilor de top pentru vacanţa din acest an este ocupat de Franţa, cu zboruri către Paris şi Nisa.

Urmează Turcia, cu Istanbul şi Antalya, ca principale oraşe preferate, iar Portugalia, Cipru, SUA, Emiratele Arabe Unite şi Egipt sunt cele cinci locuri care completează lista celor mai bune destinaţii de vacanţă pentru acest sezon estival. În acest context, ţara de origine a vinului de Porto de pe coasta Atlanticului reprezintă 3% din căutările de pe listă, procent similar cu preferinţele pentru Cipru. Potrivit sursei citate, în acest an, românii îşi organizează concediile de vară mult mai devreme decât în luna mai, iar ofertele de tip „last minute‟ nu mai sunt la fel de căutate.

În ceea ce priveşte durata vacanţei, totul depinde nu numai de preţul biletelor de avion, ci şi de preţul meselor sau al cazării într-o anumită ţară, se menţionează în analiza de specialitate. Astfel, în Turcia,o vacanţă este rezervată, în medie, pentru un interval de până la şase zile, în timp ce în Spania durata creşte la opt zile.Excepţia în această categorie este reprezentată de Statele Unite, unde românii intenţionează să petreacă mai mult de două săptămâni. În medie, intervalul dintre zborurile de dus şi cele de întors este de 16 zile‟, notează sursa citată. (…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here