Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Centru social înfiinţat de o preoteasă cu suflet mare


Preoteasa Maria Goleșteanu, din satul Toharca, comuna Urechești, a înființat în curtea proprie un centru social, unde copiii pot învăța și desfășura activități recreative, în prezența mai multor voluntari. Acest centru funcționează încă de la Crăciun, din 2010. De atunci și până acum, în mod constant, zilnic de luni până vineri, aproximativ 20 de copii trec pragul centrului social înființat de preoteasă. Micuții își fac lecțiile cu cadre didactice, care îi ajută în mod voluntar.
De asemenea, pentru a-i stimula în activitate, copiii învață să danseze sau să cânte, iar programele lor artistice sunt de multe ori prezentate și în cadrul unor spectacole susținute în diferite comune ale județului. Mai mult, în fiecare zi, copiii se bucură și de câte o masă caldă, oferită tot gratuit.
Preoteasa Maria Goleșteanu are în plan înființarea unui centru similar pentru ajutorarea bătrânilor. Pentru ca această activitate extrem de benefică pentru comunitate să se poată dezvolta, este nevoie însă de mai mulți voluntari.
În prezent îi sunt alături preotesei Maria Goleșteanu doctorul Florica Dărmănescu și profesoara Argentina Agache.
Cei care vor să ofere o mână de ajutor pentru derularea acestui proiect ambițios sunt așteptați cu brațele deschise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?