Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: „Pompierii, prietenii noștri – Nu ne jucăm cu focul”, proiect inedit pentru preșcolarii Grădiniţei 1 din Focșani

Prichindeii Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 1 din Focșani au avut parte de o zi specială. Acest demers a fost posibil ca urmare a proiectului de parteneriat intitulat „Pompierii, prietenii noștri – Nu ne jucăm cu focul”, ȋncheiat ȋncă de anul trecut între instituţia de ȋnvăţământ condusă de directoarea Luminița Buric și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” Vrancea. Proiectul a fost implementat de cadrele didactice Muscalu Roxana, Grosu Mariana, Nicu Nicoleta și Vlad Camelia din dorinţa de a-i ȋnvăţa pe cei mici cum să se comporte ȋn situaţii de urgenţă.

Conform datelor transmise de cadrele didacice, reprezentanţii ISU Vrancea au prezentat și explicat atât preșcolarilor, cât și cadrelor didactice, cu ocazia acestei activităţi de informare preventivă, reguli ȋn caz de cutremur sau incendiu, măsuri de acordare a primului ajutor, dar și echipamentele necesare pentru salvarea celor aflaţi ȋn situaţii de urgenţă. Prichindei, voinicei și copii mai măricei au ȋnvăţat pe ȋnţelesul lor cum să se comporte ȋn situaţii de urgenţă. Eu și colegii mei le-am vorbit, pe ȋnţelesul lor, despre ce trebuie să facă ca să nu ajungă ȋn situaţii limită, dar și despre cum să se comporte atunci când sunt martori ai unor evenimente nedorite, fie că este vorba de incendii, cutremur sau descoperirea muniţiilor rămase neexplodate. Ca de obicei, atracţia principală a fost Luna, membra echipajului canin, special antrenată pentru căutarea și salvarea persoanelor surprinse sub dărâmături. Precizia cu care a răspuns comenzilor instructorului a fost admirată de copii. Noi știm că un comportament preventiv este esenţial ȋncă de la vârste fragede. De aceea, suntem foarte ȋncântaţi să participăm la astfel de activităţi și ne vom deschide porţile și braţele pentru toţi copiii care vor să ne cunoască!”, a transmis Adrian Gavrilă, comandantul Detașamentului de Pompieri Focșani. De asemenea, și cadrele didactice au fost impresionate de pregătirea și dotarea pompierilor. Vrem să mulţumim Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea pentru răspunsul afirmativ pe care l-au dat invitaţiei noastre. Scopul acestei activităţi de pregătire ȋn cazul situaţiilor de urgenţă ne oferă ȋncrederea că putem forma copiilor, ȋncă de la cele mai fragede vârste, comportamente adecvate și eficiente ȋn cazul producerii diferitelor situaţii de urgență, a precizat Roxana Muscalu, profesor pentru ȋnvăţământ preșcolar la Grădiniţa cu P.P. nr.1 Focșani.

Copiii au fost foarte ȋncântaţi de ceea ce au expus reprezentanţii ISU, relatând că le-a plăcut activitatea, unii dintre ei dorindu-și să devină pompieri. Ne bucurăm că am realizat o astfel de activitate, formând ȋncă de la grădiniţă copii responsabili și dornici să ofere ajutor, a spus și Nicoleta Nicu, profesor pentru ȋnvăţământ preșcolar la Grădiniţa cu P.P. nr.1 Focșani. Luminiţa Buric, directorul unităţii de ȋnvăţământ a precizat: Mă bucur pentru deschiderea pe care au avut-o reprezentanţii ISU Vrancea ȋn ceea ce privește derularea unor activităţi de acest tip ȋn colaborare cu gradiniţa noastră, ȋmi doresc ca pe viitor să amplificăm derularea unor astfel de proiecte”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?