Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Premii pentru elevii vrânceni pasionaţi de muzică în Limba Franceză


George Flurche (FOTO), elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Unirea” din Focșani, a obținut locul I la cea de-a V-a editie a Festivalului Național de Muzică Francofonă „Francochanson”, ce s-a desfășurat sâmbăta trecută la Buzău. El s-a calificat la etapa internațională a competiției, ce se va desfășura la Baia Mare în cursul lunii mai. De asemenea, performanța obținută îi va mai aduce uniristului un premiu, constând în participarea gratuită, în luna iulie, la centrele internaționale francofone din Franța, organizate de Lions Club Franța. Liceanul s-a pregătit singur pentru această competiție, unde a interpretat două piese la chitară și voce.
De asemenea, Corul de Cameră Cantabile al Liceului Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu, coordonat de profesorul Andrei Igor Manovici, a obținut premiul II la cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Muzică Francofonă „Francochanson”, secțiunea Grup vocal. Toți membrii grupului coral au fost recompensați cu diplome, cărți și mape. Acest premiu se adaugă palmaresului bogat al corului Cantabile, din performanțele căruia amintim obținerea premiului I la Olimpiada Națională Corală, etapa regională, Focșani 2013, premiul III la Olimpiada Națională Corală, etapa națională, București 2013, precum și colaborarea cu Corul Municipal Pastorala și Ansamblul Folcloric Å¢ara Vrancei. Participarea la acest festival s-a realizat cu sprijinul financiar al viceprimarului orașului Panciu, Iulian Nica.
La Festivalului Național de Muzică Francofonă „Francochanson” au participat și copiii de la Centrul de zi „Dănuț” din Broșteni. Aflați pentru prima dată la acest concurs, copiii au reușit să obțină două premii. Astfel, Grupul Vocal „Angels” a obținut premiul al II-lea la secțiunea grupuri gimnaziu, iar Nicoleta Hagiu a obținut premiul special la secțiunea individual gimnaziu. Premiile obținute au adus bucurie și împlinire atât câștigătorilor cât și profesorilor coordonatori, respectiv Oana Hupcea, Verona Calmis, Elisaveta Norocea și Cristian Alivej.

Åži elevii Colegiului Național „Al. I. Cuza” din Focșani au primit premii în cadrul Concursului Național de Muzică Francofonă. Astfel, mențiune a obținut Lorena Mirela Frîncu, elevă în clasa a IX-a, coordonată de profesoarele Constanța Coatu și Mitrița Dumitrache. Premiu special a primit Silvia Costache, elevă la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani, profesor coordonator Simona Safta, și Oana Olteanu, elevă la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, coordonată de profesoara Constanța Coatu. Åži cuzista Simona Elena Delegeanu a obținut premiu special sub îndrumarea profesoarei Mitrița Dumitrache. La secțiunea grupuri vocale, locul III l-a obținut Grupul Vocal al Colegiului Național „Al. I. Cuza” din Focșani, format din 15 elevi de clasele a IX-a și a X-a, sub coordonarea profesoarei Mitrița Dumitrache.
Cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Muzică Francofonă a avut loc în zilele de 29 și 30 martie la Buzău și a reunit elevi pasionați de muzică și Limba Franceză din toată țara, în total peste 250. Evenimentul a fost organizat de Asociația „Centrul Cultural Francofon” Buzău, Consiliul Județean Buzău și Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?