Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO: Volei junioare – CSS Academika Focșani este în turneul final al Campionatului Național!

  • În ultimul meci al turneului din Polivalentă, CSS Academika – CSS Târgoviște 3-1 (25-21, 23-25, 25-15, 25-23)

Lotul CSS Academika: Popa, Păsculescu, Cara, Gabriela Dumitru, Damaschin, Sima, Obodariu, Bobeică, Ioniță, Fătu, Mihaela Dumitru, Meianu.

Antrenori, Mihaela Tașkiran și Petrică Damian

CSS Academika a reușit performanța de a se califica în turneul final al Campionatului Național de volei junioare! Duminică, 30 aprilie, voleibalistele pregătite de profesorii Mihaela Tașkiran și Petrică Damian au întâlnit în ultima partidă a Turneului semifinal de la Focșani pe CSS Târgoviște. Era un meci ca o finală, formația învingătoare urmând să obțină promovarea în ultimul act al campionatului. Au câștigat fetele Focșaniului cu 3-1 la capătul unei dispute spectaculoase, dar adversarele lor s-au dovedit o grupare foarte greu de depășit. Târgoviștencele, jucătoare cu talie net inferioară focșănencelor, s-au apărat impecabil nu atât la fileu cât mai cu seamă prin absorbția mingilor trimise de adversare, returnate, de regulă, prin atacuri virulente. Până la urmă, valoarea individuală a jucătoarelor de la CSS Academika ca și jocul de echipă bun au fost decisive în stabilirea învingătoarei. Doar unul dintre seturi a fost dezechilibrat, 25-15 pentru gazde, celelalte fiind adjudecate la maximum 4 puncte diferență.

În primele două zile ale turneului câștigat de CSM București, focșănencele fuseseră întrecute de bucureștence cu 3-1 și se impuseseră cu 3-2 (21-25, 23-25, 25-15, 25-22, 15-13), după o dispută dramatică, dusă până la ultima minge, în fața CSS Sighetul Marmației.

În mijlocul suporterilor s-a aflat și primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, care a transmis: „Am urmărit împreună cu suporterii focșăneni un meci atractiv și plin de suspans, în care ambele echipe aveau aceeași miză, calificarea la turneul final. De un lucru suntem siguri, faptul că CSS Academika Focșani a ajuns între cele mai bune 6 echipe din România, iar voleiul focșănean are și prezent și viitor. Felicitări, fetelor! Suntem mândri de voi”.

Felicitări echipei, felicitări antrenorilor și tuturor celor care se îngrijesc de această frumoasă grupare care a reușit să readucă după foarte mulți ani voleiul feminin focșănean într-un turneu final de campionat național.

Felicitări publicului, care a susținut favoritele în toate cele trei zile de concurs, cu mențiuni speciale pentru maniera în care a făcut-o aplaudând în picioare în ultimele două seturi, cele mai grele, ale partidei de sâmbătă, cu maramureșencele ca și în disputa de duminică, în compania CSS Târgoviște.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?