VIDEO: IGPR: 23 de percheziţii la o grupare care vindea droguri în licee din Bucureşti

0
456

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală, au efectuat, luni, 23 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti, într-o cauză care are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi trafic de droguri de risc, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2022, membrii grupării ar fi comercializat droguri de risc şi de mare risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din Bucureşti. Pe parcursul percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite diferite cantităţi de canabis, cocaină şi ketamină, precum şi comprimate de medicamente. Peste 20 de persoane urmau să fie conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Structura Centrală. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”. Suportul de specialitate a fost asigurat Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Procurorii DIICOT au reţinut, pentru 24 de ore, şapte inculpaţi şi au luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de alţi şase în dosarul privind traficul de droguri în licee din Bucureşti. „La data de 20 martie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a şapte inculpaţi şi luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de trei inculpaţi, dintre care unul minor, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc”, a informat, marţi, DIICOT.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate cantităţile de aproximativ 300 de grame de canabis, două grame de cocaină, cinci grame de ketamină şi comprimate din categoria benzodiazepinelor, cinci mărunţitoare mecanice, patru cântare electronice de mare precizie, mai multe telefoane mobile cu cartele SIM şi suma de 4.700 de lei, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni din activităţi de trafic de droguri. „Anterior, în urma activităţilor desfăşurate în cauză, au fost capturate droguri de risc şi mare risc, canabis în cantitate de 300 de grame şi 10 grame de cocaină”, arată sursa citată.

În cauză se efectuează cercetări şi cu privire la alte şapte persoane, care au dobândit calitatea de suspect. Marţi a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor şapte inculpaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here