Doi polițiști au salvat doi bătrâni a căror gospodărie fusese cuprinsă de flăcări

0
1525

TRAGEDIE EVITATĂ DE POLIȚIȘTI

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 22.40, colegii noștri, Georgiana și Ginel se aflau în serviciul de patrulare în comuna Cârligele, sat Blidari.

La un moment dat, în vale, spre satul Cârligele, au observat flăcări intense care se manifestau într-o zonă izolată.

Cunoscând bine zona, au realizat că incendiul se manifesta la una dintre cele două locuințe aflate la circa 7 km de locul în care se aflau.

În câteva minute se aflau deja la poarta casei cuprinsă de flăcări. Știau că în acea locuință s-ar putea afla două persoane și că le-ar fi fost foarte greu să se autoevacueze, în special femeii.

Împreună cu un vecin, care cunoștea locuința în interior, colegii noștri au pătruns prin fumul dens, având fețele acoperite și imediat au auzit o voce stinsă. Femeia în vârstă de 80 ani căzuse pe podea iar flăcările îi cuprinseseră deja fesul pe care îl purta. Respira cu mare dificultate din cauza fumului dens, fiind scoasă și îndepărtată de orice pericol de către colegul nostru și vecinul celor doi.

Colega noastră Georgiana a verificat cu lanterna ca nu cumva bărbatul să fie și el prins între flăcări. L-a zărit printre fum în curte, către o anexă. Apoi, știind că cei doi cresc animale, a reușit să le elibereze.

Proprietarul le-a spus colegilor că are butelii cu gaz în locuință, toți vecinii fiind îndepărtați.

Câteva secunde au făcut diferența între viață și tragedie. Intervenția promptă, cunoașterea populației și prezența de spirit a celor doi polițiști, colegi de promoție în anul 2019 iar în prezent colegi în cadrul Secției 5 Poliție Rurală Cotești, au dus la evitarea unei tragedii.

Îi felicităm pentru curajul de care au dat dovadă pentru salvarea semenilor noștri!

Sursa text și foto: Biroul de presă al IPJ Vrancea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here