Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO: Controale RAR: 390 șoferi vrânceni au rămas fără certificate de înmatriculare

Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au retras 390 certificate de înmatriculare în urma controalelor în trafic efectuate în primele șase luni în județul Vrancea. În această perioadă au fost verificate 905 vehicule din care 42,87% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 12 prezentau pericol iminent de accident. Potrivit unui comunicat de presă transmis de RAR, din totalul autovehiculelor oprite, în 1,37% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 1,99 % aveau probleme legate de identificare și 1,88% aveau ITP fals, expirat sau anulat. „În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în această regiune au fost aplicate 391 de amenzi contravenționale și au fost retrase 390 de certificate de înmatriculare. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară”, se arată în comunicatul RAR. 

La nivel național au fost verificate, în perioada menționată, 37.573 de vehicule. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,73% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme. Cele mai multe neconformități au fost constatate la: instalația electrică de iluminare-semnalizare (28,09%); emisiile poluante (24,32%); punți, jante, anvelope și suspensie (13,51%); parbriz, geamuri laterale, lunetă (13,01%).

Reprezentanţii RAR precizează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?