Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Acord de parteneriat între Adjud și Homocea, pentru transport nepoluant, cu fonduri prin PNRR

Municipiul Adjud a lansat o consultare a pieței privind costurile pentru realizarea unui proiect cu fonduri obținute în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Este vorba despre achiziția a 3 autobuze electrice pentru obiectivul „Dezvoltarea durabilă a transportului verde în municipiul Adjud și comuna Homocea, județul Vrancea – dotarea cu autobuze și microbuz nepoluante și instalarea stațiilor de reîncărcare”, proiect pentru care cererea de finanțare a fost aprobată în noiembrie anul trecut de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Potrivit MDLPA, valoarea fără TVA este 8.161.836,6 lei, în timp ce totalul cu TVA ajunge la 9.712.585,55 lei.

La nivelul municipiului Adjud, un proiect de hotărâre privind realizarea acestui obiectiv de investiții a fost votat de consilierii locali în vara anului trecut, în cadrul unui acord de parteneriat cu comuna Homocea. Potrivit acordului, municipiul este lider de proiect, în timp ce comuna este partener. „În vederea îmbunătățirii condițiilor de transport, a asigurării necesarului de mijloace de transport și asigurarea mobilității populației în condiții de siguranță și confort, la nivelul municipiului Adjud s-a constatat necesitatea achiziționării a trei autobuze electrice, iar la nivelul comunei Homocea s-a constatat necesitatea achiziționării a unui microbuz electric”, se arăta în documentația de la acea vreme. Pe de cealaltă parte, un proiect de hotărâre similar a fost votat și de consilierii locali din Homocea.

Acum, în procedura de consultare a pieței lansată de municipiul Adjud, se arată că se dorește achiziționarea de autobuze electrice cu lungime 10 m +/- 1 m, putere motor minim 200 kw, baterie scalabilă la tehnologia NMC, două încărcătoare – unul pentru încărcare rapidă (maxim 30 minute) și unul pentru încărcare normală (maxim 6 ore), sistem de avertizare sonoră pentru pietoni, GSM transmițător de date, autonomie minim 250 km, rampă pentru persoane cu handicap, asistență la pornire în rampă, senzor de ploaie, oglinzi încălzite și reglabile electric, aer condiționat și încălzitor auxiliar cu aer cald alimentat electric, podea plată acoperită cu material anti-aluncecare, anvelope care să respecte cerințele privind zgomotul exterior la rulare, minim 24 de luni și 200.000 km garanție completă a vehiculului, minim 60 de luni și 200.000 km garanție pentru baterie.

Foto cu rol ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?