Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Finalizarea proiectului „Creșterea competitivității firmei Padoprest Agregate prin achiziția de utilaje moderne”

Comunicat de presă

Finalizarea proiectului „Creșterea competitivității firmei Padoprest Agregate prin achiziția de utilaje moderne”

Padoprest Agregate SRL, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Creșterea competitivității firmei Padoprest Agregate prin achiziția de utilaje moderne”, cod SMIS 131948, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2: ”Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiţii 2.1A: “Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”.

Valoarea totală a proiectului este de 1.456.551,85 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 775.477,44 lei.

Obiectivul general al proiectului pentru care se solicită finanțare din fondurile structurale, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.1 – „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri” constă în consolidarea poziției pe piață a firmei Padoprest Agregate SRL prin diversificarea activității odată cu achiziționarea de utilaje moderne pentru realizarea unei noi activități, lucrări de pregătire a terenului.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  1. Consolidarea poziției de piață a întreprinderii, prin inițierea unei activități aferente codului CAEN 4312 – Lucrări de pregătire a terenului, constând în achiziția de utilaje (kit sistem fotovoltaic, excavator pe șenile, buldoexcavator) în 12 luni de la semnarea contractului de finanțare.

  2. Creșterea numărului de salariați cu 5 persoane, față de anul 2018, în maxim 12 de luni de la semnarea contractului de finanțare și care vor fi menținute pe o perioadă cel putin egală cu perioada de monitorizare a proiectului. Acest obiectiv va fi atins prin selecționarea, angajarea și instruirea a 5 persoane până la finalizarea proiectului. Cu toate că în anul 2021 solicitantul a atins numarul țintă de salariați, fără realizarea investiției (și fără a ieși din categoria microîntreprinderilor), acesta își menține obiectivul de a crea suplimentar 5 locuri de muncă față de momentul anterior derulării investiției.

Rezultatele proiectului au fost următoarele:

  1. Active tangibile specifice activității de lucrări de pregatire a terenului: kit sistem fotovoltaic, buldoexcavator, excavator pe șenile.

  2. Locuri de muncă nou create: 5. Cu toate că în anul 2021 solicitantul a atins numărul țintă de salariați, fără realizarea investiției (și fără a ieși din categoria microîntreprinderilor), acesta își menține obiectivul de a crea suplimentar 5 locuri de muncă față de momentul anterior derulării investiției. Locuri de muncă menținute în perioata de durabilitate a proiectului: 17

Impactul investiției la nivelul localității/regiunii a fost acela de a crea noi locuri de muncă prin creşterea numărului mediu de salariaţi cu 5 şi dezvoltarea unei noi activități la nivelul firmei – lucrări de pregătire a terenului.

Informaţii suplimentare se pot obţine la: telefon 0768.786.420 și email: padoprestagregate@yahoo.com .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?