Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Bătaie în fața unui bar din Vulturu. Un bărbat, condamnat la închisoare cu suspendare și obligat să îi achite 5 mii lei victimei

Un vrâncean a fost găsit vinovat de lovire și obligat să îi achite despăgubiri de 5.000 de lei bărbatului pe care îl agresase, în condițiile în care acesta din urmă avusese nevoie de câteva zile bune de spitalizare. Conflictul a avut loc în urmă cu aproape doi ani, în fața unui bar din comuna Vulturu, în rechizitoriu reținându-se că inculpatul a lovit partea vătămată cu pumnul în zona feței, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 23-25 zile de îngrijiri medicale. În timpul anchetei, inculpatul a recunoscut doar că i-a dat o palmă peste faţă. Cei doi erau împreună în bar până la momentul incidentului, totul izbucnind se pare după ce inculpatul i-a luat masca de la gură prietenului său în spirit de glumă, acesta din urmă i-a dat două palme, astfel că agresorul a ripostat… cu pumnul. Partea vătămată nu a putut da însă detalii prea multe, dat fiind că își pierduse cunoştinţa în urma agresiunii, relatând doar că fusese lovit cu pumnul în faţă de către inculpat înainte de a leșina.

În timpul anchetei, acesta s-a constituit parte civilă cu 20.000 lei, instanța admițând doar o parte din cerere: „(…) condamnă pe inculpatul (…), la 1 an închisoare, pentru lovire sau alte violențe (…), suspendă sub supraveghere executarea pedepsei cu închisoarea (…). (…) pe durata termenului de supraveghere inculpatul (…) va presta o muncă neremunerată pe o perioadă de 60 zile la una dintre următoarele entităţi din comunitate – Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” Hângulești sau Primăria Vulturu (entitatea şi tipul de activitate va fi decis de către consilierul de probaţiune). (…) admite în parte acţiunea civilă intentată de partea civilă (…) şi obligă inculpatul la despăgubiri civile, în valoare de 5.000 lei reprezentând daune morale.

Admite acţiunea civilă intentată de partea civilă Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani şi obligă inculpatul la despăgubiri civile în valoare de 2.294,18 lei reprezentând daune materiale. Admite acţiunea civilă intentată de partea civilă Spitalul Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați şi obligă inculpatul la despăgubiri civile în valoare de 3.993,95 lei reprezentând daune materiale. Admite acţiunea civilă intentată de partea civilă Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea şi obligă inculpatul la despăgubiri civile în valoare de 497,04 lei reprezentând daune materiale. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care 400 lei cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale). Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?