Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Tur virtual al Muzeului Satului Vrâncean, realizat de un elev de la Colegiul „Unirea‟ Focșani

Cum ar fi să „vizitezi‟ Muzeul Satului Vrâncean de acasă?! Ei bine, datorită lui Mihnea Grigoriu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Unirea‟ Focșani, acum ai posiblitatea să vezi „Casa Vrâncioaia‟, „Stâna Nistorești‟, „Moara Soveja‟, „Hanul Odobești‟ și celeltalte construcții care alcătuiesc patrimoniul cultural din Secția de Etnografie a Muzeului Vrancei, din Crângul Petrești, cu ajutorul acestui link: http://muzeul-satului.lufo.ro/.

Pe pagina de Facebook a Muzeului Vrancei este postat următorul mesaj: „Muzeul Satului Vrâncean, un proiect de promovare turistică prin coduri QR a patrimoniului cultural din Secția de Etnografie a Muzeului Vrancei, realizat de elevul Mihnea Grigoriu de la Colegiul Național «Unirea», sub coordonarea profesorului Emil Onea. Mihnea Grigoriu este elev în clasa a XI-a și face parte dintre elevii îndrumați de prof. Onea, care participă la «proiectele comunității».
Munca acestui tânăr este dovada că școala românească a răzbit tranziția, grație efortului profesorilor, nu prin strategiile lansate de miniștrii educației din ultimile trei decenii. Unii dintre noi sunt deranjați de aciditatea comentariilor profesorului Onea la adresa instituțiilor publice. Noi, nu! Muzeul Vrancei preferă atitudinea critică a profesioniștilor, în locul aplauzelor «habarniștilor». Mulțumim tânărului Mihnea Grigoriu și domnului profesor Emil Onea!‟.

Profesorul Emil Onea: „Proiectul nu este gata. Mai are un element surpriză‟

Din dorința de a afla mai multe despre acest proiect virtual realizat de Mihnea Grigoriu, am luat legătura cu Emil Onea, profesor de informatică la Colegiul Național „Unirea‟ Focșani. Profesorul l-a descris pe Mihnea ca fiind „un copil foarte bun la clasă, foarte conștiincios și foarte serios‟, care „după părerea mea, va avea un viitor foarte bun‟. Cu toate că elevul nu studiază la un profil de mate-info, proiectele profesorului Emil Onea îl pasionează foarte mult, motiv pentru care „intenționează să mai facă proiecte, pentru că-i place ideea‟.
Profesorul Emil Onea încearcă să le transmită elevilor dorința de a face „ceva pentru comunitate‟ prin intermediul acestor proiecte. „Le dau posibilitatea să folosească cât mai multe instrumente pentru a se documenta și a face lucrurile vizibile‟, spune profesorul. „Cu elevul lucrez la clasă. El a rezonat foarte bine la proiect. A început să lucreze anul trecut, prin octombrie/noiembrie. A fost în Crâng pentru a-și completa arhiva cu poze. Am beneficiat și de sprijinul domnului Valentin Muscă căruia i-am cerut date tehnice despre fiecare căsuță. Însă proiectul nu este gata. Mai are un element surpriză‟, atrage atenția prof. Emil Onea.
Despre ce este vorba? „Mihnea a generat coduri QR pentru fiecare căsuță din Crâng, ele urmând a fi tipărite și afișate pe un suport de plastic rezistent astfel încât atunci când oamenii vor vizita Muzeul, vor putea scana cu ajutorul telefonului codul QR pentru a afla mai multe informații despre respectiva căsuță. Asta mi se pare cel mai interesant, acest final care este făcut tot de Mihnea‟.

Îl felicităm pe Mihnea Grigoriu și-i urăm succes în tot ceea ce-și propune!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?