Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Dorin Cristea, repus în funcția de inspector școlar general de Curtea de Apel Galați


Profesorul Dorin Cristea, demis din funcția de inspector școlar general de ministrul Educației Naționale, în luna august, a obținut în instanță suspendarea ordinului de demitere, până la soluționarea dosarului pe fond. „Respinge excepțiile ca nefondate. Admite cererea. Suspendă executarea OMEN nr. 4706/18.08.2017 și a Notificării 9907/18.08.2017 până la soluționarea pe fond a cauzei. Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 100 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Executorie. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. (…) 13.10.2017”, este decizia Curții de Apel Galați. Potrivit legislației în vigoare, MEN are termen pentru a ataca decizia instanței în termen de 5 zile.
Profesorul Dorin Cristea spune că va aștepta ordinul ministrului Liviu Pop de punere în aplicare a sentinței Curții de Apel Galați, de vineri, și abia pe urmă se va prezenta la Inspectoratul Școlar Județean pentru reluarea atribuțiilor. „Mă bucur că instanțele își fac treaba. Și eu îmi voi face treaba la Inspectorat. Aștept judecata pe fond pentru a-mi demonstra nevinovăția, dar până atunci îmi voi relua atribuțiile”, ne-a declarat Dorin Cristea.
Reamintim că acesta a fost demis de ministrul Liviu Pop pe 18 august ca urmare a unor nereguli constate în documentele inspectoratului. Dorin Cristea  aste al patrulea inspector care câștigă „lupta” cu MEN, dintre cei 12 de la nivel național care au fost destituiți în august. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?