Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO: Handbal – LPS Focșani a câștigat etapa județeană a ONSS licee!

  • LPS – Colegiul Unirea Focșani 15-12. În ambele formații au jucat mai mulți componenți ai echipelor de juniori ale CSM Focșani 2007

Etapa județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la handbal licee băieți a avut loc ieri, 31 ianuarie, în Sala Liceului cu Program Sportiv. Au participat trei formații – reprezentanta zonei Adjud, echipa Colegiului Național Emil Botta, antrenor, profesorul Adrian Dumitru și de la Focșani, LPS și Colegiul Național Unirea. Ultimele două au jucat pentru desemnarea reprezentantei Focșaniului care urma să întâlnească în finală Colegiul Naținal Emil Botta Adjud. În condițiile în care în formațiile focșănene au evoluat foarte mulți componenți ai puternicelor grupări de juniori ale CSM 2007, disputa dintre acestea a fost adevărata finală. Pentru LPS au jucat portarii Vișan, Bouroș și Andronic și jucătorii de câmp Giurgiuveanu, Condrea, Anton, Apostu, Tânjală, Ciobanu, de la CSM 2007 și Galița și Roșu care sunt elevi ai liceului, dar nu sunt legitimați la echipa municipiului. Pentru Colegiul Național Unirea au evoluat Golea, Gheorghiță, Gogonea, Ivan, actuali sau foști jucători ai CSM 2007.

Disputa dintre ele a fost echilibrată, așa cum era de așteptat. Însă conducătorul de joc al Naționalei de juniori a României, participantă în vara trecută la turneul de calificare pentru Campionatul European, valorosul Alexandru Golea și colegii săi de la Unirea au fost întrecuți de lepesiști care au avut, practic, toate posturile acoperite cu handbaliști foarte buni, începând cu portarul Vișan și continuând cu jucătorii de câmp Giurgiuvenu, Condrea și ceilalți componenți ai lotului. În ultimul joc al turneului din sala LPS, formația gazdă s-a impus la mare diferență de scor în fața echipei Colegiului Național Emil Botta de la Adjud. Focșănenii, antrenor, profesorul Alin Dumbravă, vor reprezenta Vrancea la etapa zonală, programată aă aibă loc tot la Focșani, la o dată ce urmează să fie stabilită. La etapa județeană a asistat și președintele Asociației Județene de Handbal, Viorel Ciubotaru, care a oferit echipei clasate pe primul loc, un tricou de joc al formației din Liga Națională, cu semnăturile jucătorilor și antrenorilor. Toate cele trei echipe au primit din partea organizatorilor – Inspectoratul Școlar Județean, prin reprezentanții Comisiei de specialitate, profesorii Georgian Mocanu, Alin Dumbravă și Florin Danciu, câte o minge și o diplomă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?