Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO: Fotbal, Liga a III-a – Returul pentru focșăneni: cinci victorii și un egal!

  • Intrăm în iarnă pe loc de play-off!

  • Voința Limpeziș – CSM Focșani 2007 2-4 (1-3)

Formații

CSM Focșani 2007: Preda – Juncănaru, Robert Bratu (66 Gîrdea), Panaite, Negoiță – Taciuc (71 Băjenaru), Săpunaru (66 Dacălu), Mazilu (71 Stoica), Rogoveanu – Predoiu, Arnăutu (82 Oprea). Rezerve neutilizate: Apenciucesei, Strătilă.

Antrenor, Adrian Toma

Voința Limpeziș: Gană – Alexandru Lemnaru, Micu, Smedoiu, Ghiceanu – Ionuț Lemnaru, Vișan, Radu, Dragoș Bratu – Alexandru, Chivu. Rezerve: Vladu, Foțea, Njopgang, Cristea, Costache, Lazăr, Anghel.

Delegat, Costel Dedu.

CSM Focșani 2007 a câștigat partida disputată sâmbătă, 3 decembrie, în deplasare, la Limpeziș, în compania formației locale Voința, în etapa a 15-a a campionatului Ligii a III-a, Seria a 2-a. Victoria de pe terenul nou promovatei din județul Buzău era previzibilă și necesară pentru a urca echipa Focșaniului pe unul dintre locurile de play-off. Cu meciul de la Limpeziș, focșănenii au încheiat sezonul de toamnă 2022 și șase etape din returul campionatului – moment din care a început să fie antrenată de Adrian Toma – în care au câștigat de cinci ori, au teminat o dată la egalitate și au adunat 16 puncte din 18 posibile. Au intrat în zona de play-off, dar mai important este că au recuperat cinci puncte din ecartul față de primul loc și patru față de cele de-al doilea. Iar programul ultimelor trei etape din retur le oferă posibilitatea ca, prin jocul rezultatelor, să mai urce în clasament și să înceapă play-off-ul cu diferența de puncte foarte mici față de locurile ce duc la baraj.

Partida de sâmbătă a început abrupt, cu golul marcat de juniorul Mazilu al cărui șut în cross, de la 20 de metri a trimis, spectaculos, mingea lângă stâlp, în plasa laterală. Era minutul 4 și devenea limpede care este echipa care va face jocul! S-a făcut 0-2 în minutul 24, când Arnăutu a transformat lovitura de pedeapsă acordată pentru fault al gadelor în careu iar nouă minute mai târziu Predoiu a trimis cu capul de la 8 metri mingea în poarta Voinței, pentru 0-3. În minutul 38, Dragoș Bratu de la gazde a speculat o eroare în defensiva oaspeților și a redus din handicap: 1-3. S-a făcut 1-4 în minutul 72, când Arnăutu a mai trimis o dată mingea în poarta Limepzișului de la punctul de 11 metri, iar ultimul gol al meciului a fost al gazdelor: în minutul 90, Preda a respins, mingea l-a lovit pe Gîrdea, a căzut în careu de unde, pe fază, Foțea a reluat-o în poarta Focșaniului pentru 4-2. A fost un meci dominat de la cap până la coadă de oaspeți și încheiat cu un scor prea mic față de realitatea din teren.

Antrenorul Adrian Toma mi-a declarat că este mulțumit de maniera în care jucătorii au evoluat în retur: au avut atitudine, coerență în joc, și-au dorit – și au arătat că au calitate și că locul lor este în partea de foarte sus a clasamentului seriei. Că în săptămâna aceasta, echipa va mai avea antrenamente miercuri, joi și vineri după care, din punctul său de vedere, vor intra în vacanță. Decizia rămîne, însă, la conducerea secției e fotbal a clubului.

Campionatul va fi reluat la 11 martie 2023, când CSM Focșani 2007 va juca pe Milcovul cu Unirea Braniștea.

Rezultatele și marcatorii etapei

CSM Râmnicu Sărat – Dinamo Bacău 4-1 (2-0). Au marcat Ignat, Mateiciuc, Socol, Pîslaru, respectiv Brăescu.

Voinţa Limpeziş – CSM Focşani 2-4 (1-3). Au marcat Dragoș Bratu, Foțea, respectiv Mazilu, Arnăutu – 2, Predoiu.
Sporting Lieşti – Viitorul Ianca 8-0 (3-0). Au marcat Iordache – 2, Costea – 2, Mihu, Grigoraș – 2, Sevastian.
Dacia Unirea Brăila – Metalul Buzău 0-4 (0-2). Au marcat Puiu, Bardaș – 2, Moldovan.

Unirea Braniştea – Aerostar Bacău

Clasament: 1. CSM Râmnicu Sărat – 36 puncte; 2. Metalul Buzău – 32 puncte; 3. CSM Focșani 2007 – 30 puncte; 4. Aerostar Bacău – 28 puncte; 5. Unirea Braniştea – 28 puncte; 6. Sporting Liești – Sporting Liești – 24 puncte; 7. Viitorul Ianca – 15 puncte; 8. Dinamo Bacău – 10 puncte; 9. Voinţa Limpeziş – 5puncte; 10. Dacia Unirea Brăila – 2 puncte.

Foto, Gigi Căldare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?