Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Interpreta Mioara Velicu şi bloggerul culinar Gina Bradea, cetăţeni de onoare ai judeţului Galaţi

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a acordat titlul de „Cetăţean de Onoare al judeţului” interpretei de muzică populară Mioara Velicu şi blogger-ului culinar Gina Bradea, informează, miercuri, Biroul de presă al instituţiei. „Timp de şase decenii, cântăreaţa de muzică populară Mioara Velicu, una dintre cele mai apreciate personalităţi din galeria purtătorilor de cântec popular moldovenesc, şi-a dedicat întreaga carieră pentru a aduce zâmbete pe chipul oamenilor, emoţionând până la lacrimi cu versurile sale şi impresionând o ţară întreagă prin timbrul său vocal unic”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea. Originară din satul Ireasca, comuna Gohor, judeţul Galaţi, Mioara Velicu provine dintr-o familie în care cântecul tradiţional era cultivat în mod permanent, mama sa numărându-se printre cele câteva recunoscute interprete ale localităţii.

Totodată, Mioara Velicu este una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară din ţară. Şi-a început cariera la vârsta de 19 ani, urmând exemplul mamei sale, iar la numai 20 de ani, a devenit solista ansamblului folcloric „Rapsodia Dunării” din Galaţi, în cadrul căruia a activat vreme de un an. „În semn de recunoaştere şi preţuire pentru prestigioasa şi bogata contribuţie în ceea ce priveşte promovarea şi perpetuarea culturii gălăţene şi naţionale, Consiliul Judeţean a acordat, titlul de ‘Cetăţean de Onoare al judeţului Galaţi’ interpretei de muzică populară Mioara Velicu, fiică a meleagurilor gălăţene”, a anunţat Costel Fotea.

Consiliul Judeţean a acordat acelaşi titlu şi blogger-ului culinar Gina Bradea. „Născută în Galaţi, într-o familie de oameni harnici şi gospodari care au îndemnat-o să muncească cu sârg, să iubească tradiţiile şi mâncarea gustoasă, Gina Bradea a reuşit să popularizeze în mediul online arta culinară tradiţională românească”, a spus Costel Fotea. De ani buni, Gina Bradea scrie pe un blog culinar, unde le prezintă tuturor preparatele pe care le găteşte. Este una dintre cele mai cunoscute bloggeriţe de pe Youtube şi este autoarea a patru cărţi cu reţete culinare de mare succes, tot mai căutate de gospodinele din ţară, dar şi din alte colţuri ale lumii. Gina Bradea încurajează gătitul în casă, mâncărurile simple, tradiţionale, fiind astfel un ambasador al bucătăriei româneşti în diaspora. Pasiunea pentru gătit a determinat-o să colecţioneze foarte multe cărţi de bucate, unele extrem de vechi, cea mai veche fiind din anul 1750. Colecţia numără peste 400 de cărţi de bucate în limba română, franceză, italiană, engleză, germană, maghiară, rusă, cărţi rare, ediţii princeps, foarte multe reviste de specialitate şi caiete cu reţete. A crescut în Galaţi, mama sa fiind moldoveancă, în timp ce tatăl este de origine din Dobrogea. Are 55 de ani şi a descoperit pasiunea pentru bucătărie încă de la o vârstă foarte fragedă. Gina Bradea este persoana din spatele canalului de pe Youtube intitulat „Poftă bună cu Gina Bradea”. Bucătăreasa are numeroase reţete culinare, dar şi alte site-uri de socializare unde ţine legătura cu comunitatea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?