Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Primăria Adjud va semaforiza mai multe intersecții

Primăria Municipiului Adjud a anunțat că va semaforiza, până în august 2023, intersecțiile Bulevardului Republicii cu străzile Salcâmilor/Tineretului, Stadionului, Bulevardul Gării, Vasile Alecsandri, Siret, dar și trecerea de pietoni din zona pieței agroalimentare și cea din zona Colegiului Tehnic Gh. Balș. Acțiunea va avea loc în cadrul obiectivului de investiții ,,Îmbunătățirea calității vieții populației în Municipiul Adjud, județul Vrancea”, finanțat prin fonduri externe nerambursabile. Tot în cadrul acestui proiect vor mai fi executate următoarelor lucrări pe bulevardul Republicii, străzile Onești și Libertății: amenajarea trotuarelor și a căilor de acces la proprietăți; amenajarea rampelor la trecerile de pietoni cu dale tactile sau covoare tactile pentru nevăzători; amenajarea marcajelor cu suprafețe tactilo-vizuale; montarea indicatoarelor luminoase cu flash-uri la treceri de pietoni.

De asemenea, pe str. 1 Mai nr. 11-13 (pe locul clădirii cunoscută ca ”fostul sediu al Poliției”) va fi amenajată o parcare auto pentru persoane cu dizabilități.

Semaforizarea intersecțiilor mai sus menționate va conduce la sincronizarea intersecțiilor pentru fluidizarea traficului, asigurarea desfășurării fluente și în siguranță a circulației pe Bulevardul Republicii și străzile adiacente prin amplasarea semafoarelor cu led pentru vehicule/pietoni, butoni pietonali pentru cerere de verde la trecerea de pietoni din zona Colegiului Tehnic ”Ghe. Balș” și sisteme acustice pentru nevăzători“, se arată într-o informare a Primăriei Adjud.

Ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectivul investițional LOT 5-,,Îmbunătățirea calității vieții populației în Municipiul Adjud, județul Vrancea” a fost semnat în data de 07.11.2022, termenul de finalizare a lucrărilor fiind 31.07.2023. Lucrările sunt executate de Asocierea S.C. LUXTRANS S.R.L. (în calitate de lider de asociere) – S.C. GEOVI CONSTRUCT S.R.L. „Pentru că proiectul vizează refacerea trotuarelor și accesul la proprietăți, rugăm cetățenii care dețin proprietăți cu ieșire la străzile Republicii și Onești să urgenteze demersurile de racordare la rețelele edilitare, acolo unde este cazul“, se mai arată în informarea Primăriei Adjud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?