Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO! Secția de Pneumologie a Spitalului Județean, din nou funcțională

Secția de Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani este din nou funcțională. Lucrările de reabilitare au fost finalizate în august, moment în care Constantin Mîndrilă, managerul spitalului, a subliniat că, începând din toamnă, pacienții se vor reîntoarce în saloane. Ceea ce s-a și întâmplat ieri, dat fiind că, între timp, pe secție au sosit dotările și mobilierul necesare.

În prezent, în secție sunt internate 32 de persoane, în condițiile în care capacitatea este de 90 de paturi – 60 de cronici și 30 de acuți, iar pe lângă lucrările complete de reabilitare, secția a fost dotată cu aparatură de ultimă generație și instalație de oxigen medical. „Fără multă muncă și implicare nu se realizează nimic. Am reușit împreună un vis care a devenit realitate. Eu zic că este mai mult decât ne-am imaginat. Mulțumesc tuturor celor care, alături de noi, au muncit și colaborat efectiv la finalizarea acestui proiect ambițios. Urmează și celelalte pavilioane – Psihiatrie și ORL, Oftalmologie, Dermatologie, să arate cel puțin la fel de bine ca acesta. Doamne ajută!”, a transmis managerul SJU Focșani.

sursă foto: Cătălin Toma/Facebook

„Lucrările de reabilitare au fost posibile în cadrul unui proiect cu fonduri europene derulat de Consiliul Județean Vrancea. Peste 2 milioane de euro am investit în secția celui mai mare spital din județ, secție care beneficiază de aparatură de ultimă generație, dotări, mobilier, lift exterior, instalație de oxigen medicinal, dar și de sistematizarea curții (amenajarea unei parcări în curs de asfaltare)”, a precizat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?