Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

O vrânceancă a murit după ce a născut al 12-lea copil. Soţul îi acuză pe medici de MALPRAXIS


Un vrâncean, a cărui soție a murit după ce a adus pe lume al 12-lea copil, îi acuză pe medicii din cadrul Spitalului Rîmnicu Sărat de malpraxis. Femeia, care este din Slobozia Bradului, a murit sâmbătă, ca urmare a unei hemoragii, după operația de cezariană.
Soțul femeii decedate, Iulian Moise, din Slobozia Bradului, ne-a declarat că a dus-o pe soția sa, în vârstă de 40 de ani, gravidă în luna a noua, la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat sâmbătă după-amiază, întrucât avea dureri. Acolo a fost preluată de o asistentă medicală, care i-a măsurat tensiunea arterială și văzând că este mare, a chemat de urgență medicul. Doctorul, spune bărbatul, a decis să îi facă operație de cezariană.
Iulian Moise susține că doctorul a băgat-o imediat pe soția sa în operație, iar după aproximativ o oră i-a spus că bebelușul este bine, dar că este o problemă cu soția, care are hemoragie. Vrânceanul susține că medicul i-ar fi spus că dacă hemoragia nu se va opri, va fi nevoit să o opereze din nou, lucru care s-a și întâmplat. Numai că la scurt timp după a doua intervenție chirurgicală, care ar fi decurs bine, medicul l-a anunțat că soția sa a murit „Sâmbătă, pe la 3 și ceva, soția mi-a zis că are dureri, așa că am decis să o ducem la Râmnicu Sărat, mai ales că era gravidă în 9 luni. Am ajuns la spital, a luat-o o asistentă, care i-a măsurat tensiunea, și a zis că e mare, 23, așa că a chemat medicul de urgență. A văzut-o și medicul și a zis că o bagă în cezariană. I s-a făcut fișa și au dus-o sus, în sala de operație. Pe la 6.00 au băgat-o în operație, fără să o mai consulte, nimic, iar la 7.00 seara a ieșit doctorul, care mi-a zis că a scos copilul, care este în regulă, dar soția are o hemoragie și că îi trebuie scos uterul. Apoi mi s-a adus o hârtie pe care am semnat-o imediat, ca să facă cât mai repede treaba, mai ales că medicul mi-a zis că pe o parte îi bagă sânge, iar pe alta ea pierde. Au băgat-o în operație, după care a ieșit ginecologul și m-am dus după el ca să-l cinstesc. El mi-a zis că i-au scos uterul, iar hemoragia s-a oprit, dar să mă duc la anestezist să-l cinstesc. Am fost la anestezist, iar el mi-a zis să-mi țin banii, că nu crede că soția va rezista până dimineață, că a făcut un stop cardiac, a scos-o, dar e grav. Apoi a venit iar ginecologul, care s-a dus în salon, la soția mea, iar după puțin timp a ieșit și mi-a zis că a murit”, ne-a spus Iulian Moise.


 
   „Soția era sănătoasă tun. A născut 11 copii”
 
Iulian Moise a spus că soția sa nu era luată în evidență de niciun medic de familie, deoarece era perfect sănătoasă și nu a avut niciodată probleme de sănătate. „Soția era sănătoasă tun. A născut 11 copii la Focșani, pe cale normală, și nu a avut nicio problemă, nu a stat în spital deloc. La dispensar nu am dus-o, că nu am avut nevoie. Am dus-o să nască la Spitalul din Râmnicu Sărat că la Focșani noi, romii, suntem discriminați, iar femeile noastre sunt certate că fac copii mulți și am auzit că aici e altfel. Ea nu a avut nicio problemă de sănătate, doar am dus-o pe picioarele ei la spital, am vorbit cu ea și din senin să moară? Nu e în regulă!”, a afirmat, revoltat, Iulian Moise.
Bărbatul este de părere că medicii sunt vinovați de decesul soției sale, motiv pentru care vrea să depună plângere împotriva ginecologului de la Spitalul din Râmnicu Sărat la Colegiul Medicilor și la poliție. „Eu cred că ginecologul e de vină, că anestezistul mi-a zis că nu a știut că femeia avea tensiunea mare, că la tensiuni d-astea nu se face anestezie. Dacă o duceam în comă, în stare gravă, înțelegeam, se mai întâmplă, dar clar e vina ginecologului, că am auzit că ăsta a distrus mai multe familii. Vreau să depun plângere la Colegiul Medicilor și la poliție ca să nu se mai repete incidente d-astea”, a adăugat bărbatul.

   Înmormântare cu ajutorul primarului

Ieri, trupul neînsuflețit al femeii de 40 de ani a fost preluat de la Serviciul de Medicină Legală Buzău și dus acasă, la Slobozia Bradului. Cel mai probabil vineri, ea va fi înmormântată.
Iulian Moise mai are acasă șase fete și cinci băieți, iar nou născutul este tot băiat. Fiind o familie cu posibilități financiare reduse, primarul din Slobozia Bradului ne-a precizat că vrea să îi ajute cu cheltuielile de înmormântare. „Este o familie cu 11 copii, care nu ne-au făcut niciodată probleme și au cooperat cu autoritățile locale. Ei sunt pocăiți și se ajută între ei, iar acum mii de oameni din comună le sunt alături cu acest necaz. Fiind o familie modestă, o să facem tot posibilul să îi ajutăm cu ceva bani pentru înmormântare. Este regretabil ce s-a întâmplat și le transmit condoleanțe și putere să treacă peste acest necaz”, a precizat primarul comunei  Slobozia Bradului, Valerică Zamfirescu.
      Conducerea Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat a declanșat o anchetă în acest caz, fiind sesizat și Inspectoratul Județean de Poliție Buzău, conform Mediafax. „Noi suntem în curs de cercetare a acestui caz. S-a procedat conform protocoalelor, s-au anunțat organele competente, pentru a se găsi cauza morții, respectiv Poliția și Serviciul de Medicină Legală. Din analiza foii de observație a protocolului operator, am constatat că cel puțin pentru momentul actual protocoale au fost respectate „, a declarat, marți, directorul medical al Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat, Felicia Vasile.
    Conform observatorulbuzoian.ro, Poliția Buzău a dechis dosar penal în acest caz pentru moarte suspectă, iar cercetările vor fi continuate după primirea rezultatelor necropsiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?