Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO! 106 oi și 8 capre OMORÂTE de urs, în incinta unei stâni amplasate la marginea localității Bârsești

Urșii continuă să facă ravagii în rândul animalelor domestice crescute în localitățile din zona de munte a județului. 106 oi și 8 capre au fost omorâte de unul sau mai mulți urși, în incinta unei stâni amplasate la marginea localității Bârsești. Este vorba practic de un carnagiu, numărul animalelor ucise fiind foarte mare.

Paguba a fost descoperită dimineață de ciobani și proprietari, care au alertat autoritățile cu atribuții în domeniu, respectiv Garda Forestieră, Direcția Silvică și Direcția Agricolă.

După examinarea sumară a animalelor ucise, specialiștii prezenți au lansat o nouă ipoteză și anume că o parte din oi și capre, care au reușit să scape din țarc și din ghearele ursului/urșilor, au fost omorâte de lupi.

Atacuri ale urșilor au fost înregistrate în ultimul an în localitățile Soveja, Vizantea Livezi, Vintileasca, Jitia, sau Dumitrești, dar pagubele au fost mult mai mici. De cele mai multe ori urșii au intrat în cotețe, de unde au mâncat găini sau porci, dar în număr limitat. De data aceasta se poate vorbi de un adevărat carnagiu: 106 oi și 8 capre au fost omorâte, iar 20 au dispărut cu totul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?