Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Sărmăluțe Yalanji


Ingrediente:
frunze de viță de vie
5 fire ceapă verde
2 roșii date prin răzătoare
1 ½ ceașcă de orez
1 ceapă uscată
1 legătură de izmă
ulei, sare, piper

Mod de preparare:

Frunzele de viță de vie se opăresc în apă clocotită cu sare. Se scurg și se pun deoparte ca să se răcească. Se pregătește umplutura astfel: în puțin ulei sotăm ceapa împreună cu orezul, amestecând continuu. Adăugăm o roșie și o ceașcă de apă. îndată ce orezul absoarbe apa, stingem focul și condimentăm cu sare, piper și izmă. Punem câte o linguriță de umplutură în fiecare frunză și o învelim. Așezăm pe fundul cratiței câteva frunze de viță de vie și deasupra sărmăluțele în cerc. Adăugăm două cești de apă, puțin ulei și cea de-a doua roșie. Se acoperă cratiță cu un capac și se fierb la foc mic pentru 50 minute. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?