frunze de viță de vie
5 fire ceapă verde
2 roșii date prin răzătoare
1 ½ ceașcă de orez
1 ceapă uscată
1 legătură de izmă
ulei, sare, piper
Mod de preparare:
Frunzele de viță de vie se opăresc în apă clocotită cu sare. Se scurg și se pun deoparte ca să se răcească. Se pregătește umplutura astfel: în puțin ulei sotăm ceapa împreună cu orezul, amestecând continuu. Adăugăm o roșie și o ceașcă de apă. îndată ce orezul absoarbe apa, stingem focul și condimentăm cu sare, piper și izmă. Punem câte o linguriță de umplutură în fiecare frunză și o învelim. Așezăm pe fundul cratiței câteva frunze de viță de vie și deasupra sărmăluțele în cerc. Adăugăm două cești de apă, puțin ulei și cea de-a doua roșie. Se acoperă cratiță cu un capac și se fierb la foc mic pentru 50 minute.