Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Răzvan Mustea, „fotbalistul“ din Colegiul nr. 1 Focşani


„Nu știu cine este”, „Ar putea să fie ziarist, fotbalist „, „E din Bălești băiatul ăsta” au fost reacțiile oamenilor din Colegiul nr. 1 Focșani, când au văzut o fotografie cu deputatul Răzvan Mustea. La aproape trei ani de la alegerile parlamentare din 2008, deputații PDL de Vrancea, Alin Trășculescu și Răzvan Mustea sunt niște necunoscuți pentru oamenii din colegiile în care au fost „numiți” parlamentari în baza unor algoritmi stabiliți de o lege a votului uninominal care nu a ținut cont de votul dat de electorat. Niciunul din cei doi deputați nu a obținut majoritatea de 50% +1. Sorina Plăcintă este cunoscută în colegiul său datorită scandalurilor în care a fost implicată împreună cu fiul său și care au ținut prima pagină a ziarelor din România.

Deputatul Răzvan Mustea este încă unul din necunoscuții care populează Parlamentul României și cheltuie sute de mii de lei din banii românilor cărora le cere cu nerușinare să devină solidari, adică să strângă cureaua pentru că România este victima incompetenței pedeliste. Răzvan Mustea (PD-L) a obținut 43,9% din voturile valabil exprimate la alegerile parlamentare din 2008. A avut cel mai bun scor dintre toți parlamentarii PDL din Vrancea, dar nu a obținut majoritatea de 50% +1, din totalul voturilor valabil exprimate.
Åži Răzvan Mustea este unul din beneficiarii Legii votului uninominal dedicată unei anumite categorii de politicieni, care, musai, trebuia să trimită o parte din șleahta de cotizanți, în fotoliile de parlamentari.
După ce au devenit beneficiari ai legii mai sus amintite, mulți dintre parlamentarii  promovați de PDL au uitat unde sunt colegiile lor, dar și promisiunile făcute în campania electorală. Iar electoratul pe care ar trebui să îl reprezinte habar nu are cine sunt parlamentarii din colegiile lor. Excepție nu face nici Răzvan Mustea.

„O fi politician, dar nu-l cunosc”

Reporterii „Monitorului de Vrancea” au mers cu o fotografie color a deputatului PDL, Răzvan Mustea, preluată de pe site-ul Camerei De-putaților, în Colegiul Electoral nr. 1 Focșani, pentru a vedea dacă oamenii îl recunosc pe deputatul mai sus amintit. Focșănenii cu care am stat de vorbă au spus despre Răzvan Mustea că ar putea fi ” fotba-list ori ziarist”, dar în niciun caz parlamentar.
Nici măcar sticlele de vin cu figura lui sau pomenile electorale pe care le-a făcut Mustea la un restaurant din Focșani nu l-au ajutat pe acesta să rămână viu în memoria electoratului. Mai mult, unii dintre focșăneni cred că ar putea fi o persoană care păcălește lumea. „E vreunul din ăștia care păcălesc lumea. Eu așa cred. Poate fi un hoț, poate fi băia-tul cuiva. Dacă are cravată, gata e cineva? Aparențele întotdeauna înșeală. O fi politician, dar nu-l cunosc. Nu știu din ce partid este”,  ne-a spus Grigore Feraru în vârstă de 37 de ani din Focșani.

Mustea, „ziarist sau fotbalist” pentru focșăneni

Deputatul pedelist Răzvan Mustea ar putea să se lase de politică și să se apuce de sport, mai precis de fotbal, sau să lucreze la un ziar, radio sau televiziune. Åži asta pentru că oamenii din colegiul său cred că acesta este fotbalist sau ziarist.  „Nu-l cunosc. Ar putea să fie ziarist, fotbalist. Ar putea să fie politician, dar nu e cu Băsescu, e cu altcineva. Cred că e cu Geoană”, spune Costică Chifor, 59 de ani, din Focșani.
La fel crede și Constantin Buta. „E un tip de pe la televiziune, pe la București cumva? Nu știu cine este. Cred că e comentator pe la televiziune. Dacă ar fi politician, sigur de Vrancea nu este”, ne-a spus sigur pe el Constantin Buta. „Nu-l cunosc. Din poză pare a fi un om oarecare. Ce dacă are cravată, eu nu pot să-mi pun cravată? Ar arăta a politician dar habar nu am dacă este sau din ce partid face parte „, ne-a spus și Emilian Andronache, în vârstă de 40 de ani.
O femeie care a refuzat să își spună numele a încercat să ne convingă că Răzvan Mustea este din…..Bălești. Iar în această localitate locuiește toată familia sa, părinți și bunici, susținând că îi cunoaște foarte bine. „E din Bălești băiatul ăsta. Nu știu cum le zice numele de familie, dar din Bălești este. Are bunici în Bălești și mama lui tot din Bălești este”, ne-a spus femeia care nu a dorit  să-și spună numele.

Oprișan, „number one” pentru focșăneni

Dacă despre Răzvan Mustea oamenii cu care am stat de vorbă nici nu au auzit și nici nu l-au văzut, despre li-derul PSD și președintele Consiliului Județean aceiași oameni declară că îl cunosc și că au multă încredere în el, deși nu au fost întrebați și nu le-am arătat vreo poză cu el. Oamenii spun că Oprișan este singurul care a făcut ceva pentru vrânceni și de aceea cred despre el că „este cel mai bun”.
„Pe tipul ăsta din poză nu îl cunosc, dar îl cunosc pe Ma-rian Oprișan.  Cel mai bun e Marian Oprișan. Åži cu Crângul Petrești vrea să facă ceva bun și cu altele. Oprișan  are inițiativă și vrea să facă ceva pentru noi vrâncenii, restul politicienilor se gândesc doar la ei.  Marian Oprișan ar fi singurul care ar putea să schimbe ceva în țară pentru tineri”, susține cu convingere  Bogdan Ioan Cărindaru, 24 de ani, din Colegiul 1 Focșani.
Constantin Buta nu îl cunoaște pe pedelistul Răzvan Mustea, iar poza sa nu repre-zintă pentru el decât chipul unui anonim despre care spune că „nu merită să discutăm”. Omul aduce imediat discuția tot la Marian Oprișan despre care spune că este un om în care poți avea încredere și care a făcut ceva în Vrancea „Nu știu cine este omul din fotografie. Se poate să fie de la PDL, dar nu vreau să aud de  PDL. PSD-ul l-am iubit și PSD-ul îl iubesc. Pe Marian Oprișan îl știu și am încredere în el. Am cea mai mare încredere în Oprișan pentru că știe mai multe și se poate descurca în orice si-tuație”, a susținut Constantin Buta, fost militar de carieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?