Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

FOTO EXCLUSIV! Au sosit primele autobuze electrice la Focșani

Primele 7 autobuze electrice care vor circula pe străzile municipiului Focșani au ajuns în curtea societății Transport Public Local. Este vorba despre autobuzele Karsan e-Jest achiziționate de municipalitate în cadrul proiectului european ”Modernizarea transportului public în Municipiul Focșani”, cu o valoare totală de 38.421.490,52 lei. Directorul societății Transport Public Local, Ion Diaconu, a arătat că urmează dotarea autobuzelor cu echipamentele pentru sistemele de informare traseu, sistemele de ticketing. Ulterior va avea loc recepția autovehiculelor și înmatricularea acestora. „În maxim o lună, la sfârșitul lunii noiembrie vrem să intre pe trasee, ne-a spus directorul Ion Diaconu.

Prin proiectul derulat de Primăria Focșani trebuie achiziționate 16 autobuze electrice din care 9 autobuze electrice de 10 m și 7 autobuze electrice de 6 m, dar și 16 stații de încărcare lentă precum și 5 stații de încărcare rapidă. Cele 16 autobuze vor avea, în medie, o autonomie de 100-150 km, vor avea montate sisteme de informare traseu și sisteme de ticketing și sunt dotate cu rampă acces pentru persoane cu mobilitate redusă. Conform presei de specialitate, Karsan a fost liderul pieței europene de autobuze electrice cu dimensiuni mici, cu o cotă de piață care a depășit 51% în 2021. Karsan e-Jest sunt echipate cu motoare electrice și baterii BMW.

Pentru reducerea cheltuielilor cu energia eletrică se află în execuție un proiect pentru instalarea de panouri fotovoltaice la societatea de Transport Public. Proiectul prevede instalarea de panouri cu o putere instalată de 260 kW. De asemenea, primarul Cristi Misăilă a anunțat că municipalitatea are un proiect pentru realizarea unui parc fotovoltaic în Focșani, cu scopul de a reduce cheltuielile cu energia electrică în municipiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?