Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Sute de familii, lăsate fără apă caldă şi căldură


Focșănenii care nu au reușit să-și achite facturile nici până azi au fost tăiați de la furnizarea energiei termice. Apa caldă și căldura vor mai ajunge în locuințele acestora doar după ce își plătesc facturile restante.

Conducerea ENET a luat decizia de a tăia de la furnizarea agentului termic asociațiile de proprietari care înregistrează datorii foarte mari la plata căldurii și a apei calde. La primele 20 de asociații a fost deja oprită furnizarea de apă caldă și căldură iar reacțiile nu s-au lăsat așteptate. „Sunt oprite 20 de asociații care au fost date pe prima listă. Deja avem reacții din partea unor clienți care au întrebat ce se întâmplă. Procedura va continua până când ori vor fi recuperate debitele ori rău-platnicii nu vor mai beneficia de încălzire”, ne-a declarat Cristina Gavrilă, purtătorul de cuvânt al ENET.
Sistarea furnizării a început cu blocurile unde mai multe persoane erau pe lista datorinicilor, urmând ca la blocurile cu unul sau doi datornici să se procedeze la debranșarea individuală. Cele mai multe locuințe sunt din Cartierul Bahne, străzile Pictor Grigorescu, Aleea Cămin, Lupeni, Telemac, Mitropolit Varlaam și Brăilei. Cu toate că ENET încearcă ori ce metodă pentru a recupera sumele de la dator-nici, încasările nu sunt foarte bune. „Încasările sunt foarte mici în comparație cu nevoile noastre. Avem un angajament cu GDF Suez care trebuie respectat și suntem în pericol de a ne tăia gazul din nou”, a mai precizat Gavrilă.
Înțelegerea cu furnizorul de gaz era pentru plata eșalonată a 6 milioane de lei pe parcursul iernii, pe lângă facturile curente de combustibil. În condițiile în care ENET nu va putea respecta acest angajament, va fi pus din nou în imposibilitatea de a furniza agent termic. La toate aceste incertitudini se adună și procesul intentat Consiliului Local de către Prefectură pentru contesta prețul gigacaloriei. Situația în care au ajuns românii de a nu-și permite nici măcar condițiile minime de trai este din cauza sărăcirii populației din ultimii doi ani. Măsurile de austeritate ale Guvernului și-au pus amprenta pe veniturile focșănenilor și pe nivelul lor de trai.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?