Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Șah – Darius-Andrei Pavel a câștigat Cupa de Toamnă! Se fac înscrieri pentru „Cupa Ziua Armatei“

Competiţia de şah CUPA DE TOAMNĂ a adus la start 16 participanţi care   se  pregătesc la CSM Focşani 2007. Aceştia au jucat şah rapid, turneu sistem Robin  (fiecare cu fiecare) pe parcursul mai multor zile, în orele de pregătire a participanţilor.

Pe primul loc s-a clasat Darius-Andrei Pavel cu 15 puncte din tot atâtea posibile, urmat de David-Constantin Ailincuţei cu 14puncte, Mihai Oţelea-Antonesi cu 11,5puncte, Adrian-Bogdan Moldoveanu cu 10 puncte. Pelocurile 5-6 s-au clasat la egalitate Alexandru-Gabriel Mihai şi Andrei-Robert Moldoveanu cu câte 9,5 puncte, urmaţi de Petru Costache cu 9 puncte, Eric-Mihai Motoc cu 8 puncte, David Stratulat cu 7,5 puncte, dar el putea să se claseze mai sus cu mai multe puncte dacă ar fi putut veni mai multe zile la pregătire, Matei-Nicolas Vasile cu 7 puncte.

Pe ceilalţi îi vom prezenta în ordinea alfabetică: Rareş-TeodorAlexandru,  Andreiostache, Ştefan Lemnaru, Antonia Mărica, Andrei Mălureanuşi Andrei-Tudor Rotaru. În afara celor 16 participanţi menţionaţi mai sus, câteva partide au mai  jucat şi Mihail-Sebastian Boicu, Tudor Cernica, Matei Gavrilă, Sebastian Gavrilă,  Gabriel Gorobei, Mihail Gorobei şi Ioana Savin dar numărul foarte mic  de  partide jucate nu a făcut posibilă includerea lor în clasamentul final.

Deoarece frecvenţa la pregătire uneori este mai slabă, competiţia a durat mai mult decât şi-au propus organizatorii, în schimb următoarea competiţie, „Memorialul Neculai Badiu“ a început la timp, chiar dacă în câteva zile de pregătire din săptămâna trecută sfârşitul primului concurs s-a suprapus cu începutul celuilalt.

Organizatorii şi arbitrii competiţiei au fost Mihai Strîmbu şi Anton Soare.

Următoarea competiţie mare de şah este „Cupa Ziua Armatei“ şi se va desfăşura duminică, 23 octombrie la Cercul Militar Focşani, în sistem elveţian, şah rapid.  Sunt organizate două turnee: Turneul A pentru cadre militare active, în rezervă şi în retragere şi Turneul B pentru copii şi juniori sub 18 ani. Particicpanţii sunt aşteptaţi la Cercul Militar Focşani, strada Cezar Bolliac cu mai multe premii (două ceasuri de şah, piese şi table de şah, cărţi, cupe, medalii şi diplome). Înscrierile se  fac până sâmbătă, 22 octombrie ora 21.00 la Anton Soare, telefon 0723276030,  pentru cadre militare, şi la arbitrul şef  Mihai Strîmbu, telefon 0754911627, pentru copii şi juniori până vineri 21 octombrie.

Anton SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?