Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO: S-a încheiat proiectul AddictOFF , dar povestea continuă

Crezând cu tărie că doar prin educație putem schimba viitorul comunității din care facem parte, Asociația „Afemis‟ coordonată de Alina Florentina Georgescu, în parteneriat cu Asociația Preventis din Cluj Napoca și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea, au derulat proiectul „AddictOFF”. Proiectul a primit finanțare din partea Consiliului Județean (CJ) Vrancea, în baza legii 350/2005. Timp de 8 săptămâni, un grup format din 15 de tineri cu vârste cuprinse între 14-18 ani, beneficiari ai măsurii de protecție specială a plasamentului în cadrul serviciilor sociale ale DGASPC Vrancea, au participat la tabara AddictOFF și ulterior au lucrat la realizarea unei broșuri informative, ce a facut obiectul campaniei de informare stradală din data de 18.09.2022 din Crângul Petrești.

Asociația Afemis funcționează încă din anul 2019, desfășurând activități sub motto-ul „Educație pentru viitor” și s-a născut din dorința de a se implica în viața comunității locale, crezând cu tărie că educația este cheia care deschide poarta spre libertate. „Prin participarea la activitățile proiectului, tinerii implicați au putut să aibă o viziune mai clară asupra riscurilor potențiale ale dependenței și o înțelegere a problematicii referitoare la validitatea și credibilitatea informației disponibile. Pe durata taberei AddictOFF, prin participarea la workshop-urile și activitățile susținute de psihologi și formatori specializați, au identificat adicțiile și ce se ascunde în spatele acestora, și-au dezvoltat capacitatea de a căuta, colecta și prelucra informații și de a le folosi în mod sistematic și critic. Ne dorim ca prin acest proiect să spunem START educației de prevenire a adicțiilor și să continuăm acest demers alături de toți cei dornici să ni se alăture!”, a declarat Alina Georgescu, președintele Asociației AFEMIS.

Aceasta a adăugat că oricine poate deveni VOLUNTAR al asociației AFEMIS trimițând o solicitare pe adresa de email asociatiaafemis@yahoo.com și se poate implica în proiectele viitoare, întrucât se dorește o continuitate a acestor activități. „Doar implicându-ne în viața comunității din care facem parte, putem schimba viitorul ei“, a mai arătat Alina Georgescu, președintele Asociației AFEMIS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?