Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Secretele din spatele realizării jocurilor online

În prezent, ne putem bucura de jocuri de cazinou în mediul digital, totul din confortul propriului cămin. Tehnologia a evoluat și a facilitat răspândirea acestor jocuri, a contribuit la dezvoltarea industriei de gambling, a eliminat barierele fizice și tehnologice.
Însă, tehnologia a contribuit cel mai mult la dezvoltarea jocurilor și la apariția de noi variante. Pe lângă clasicele jocuri de poker, blackjack sau ruletă, producătorii de jocuri au putut crește semnificativ numărul jocurilor de tip slots.

Și de la clasicele jocuri mecanice cu 3 sau 5 tamburi și câteva imagini emblematice, s-a ajuns la jocuri cu mult mai multe role, la o varientate aparent nelimitată de combinații și de scenarii, cu diferite teme și posibilități de câștiguri. Însă v-ați întrebat vreodată cât de complicat este să fie realizat un joc de tip slots sau orice alt joc de cazinou?

Pentru realizarea unui joc de cazinou e nevoie de o echipă complexă de oameni. Industria de gambling și cazinouri online nu mai este un subiect tabu, iar în 2022 a ajuns să fie o industrie cu zeci de mii angajați. Piața muncii este deja adaptată și reglementată la noile reguli ale jocului, iar tot mai multe stereotipuri negative despre locurile de muncă din această industrie devin istorie.

Noi proiecte în industrie apar în mod constant, formatul de cazinou online fiind cel mai frecvent. Cu toate acestea, aflăm în mod regulat despre deschiderea de noi cazinouri clasice în diferite orașe din țară, dar și la nivel global, iar toate acestea contribuie la generarea de noi locuri de muncă. Atunci când se creează un produs online, există o nevoie urgentă de dezvoltatori de software cel puțin la nivel mediu, de preferință cu experiență în industrie sau domenii conexe.

Astfel sunt căutați programatori și dezvoltatori pe Java, inginer DevOps sau dezvoltatori pe C.NET. Însă noile tehnologii au nevoie și de alte limbaje de programare cum ar fi Python sau Ruby on Rails.

lucrează în echipă

Însă programatorii au rolul de a programa și da viață unor unor desene, de regulă realizate de un web designer sau de un grafician. Într-un mediu extrem de competitiv, consumatorul dictează cerințele asupra produsului, iar acestea sunt din ce în ce mai mari pe zi ce trece. În această etapă, afacerile au nevoie de designeri de jocuri și artiști de animație, inclusiv profesioniști precum Animator 2D/3D, designeri grafic, designeri de jocuri etc.

La rândul său, un designer pune în practică ideile și planurile de dezvoltare ale jocului, care au fost stabilite de proiectanți și de întreaga echipă de dezvoltatori. De fapt, realizarea unui joc pornește cu strângerea de idei de la toate departamentele și apoi punerea lor în valoare.
După ce se întâmplă magia și ia naștere următorul joc, intră în acțiune celelalte departamente cum ar fi departamentul de testare, de marketing și suportul tehnic.

Un produs nu poate fi lansat fără testarea și validarea completă a acestuia, iar aici companiile primesc ajutor de la testeri. Experți precum QA Automation Engineer, Manual QA Engineer ajută la identificarea tuturor problemelor ale jocului terminat și la îmbunătățirea acestuia pentru viitorii jucători.

Etapa finală – lansarea produsului – implică pregătirea și finisarea jocului. În momentul în care jucătorii accesează un nou cazinou sau noi jocuri, acestea trebuie să facă cele mai bune impresii, astfel încât potențialii jucători să revină din nou și din nou. Primele luni de funcționare sunt mereu pline de întrebări și clarificări, de aceea echipa are nevoie de suport tehnic mai mult ca oricând.

Asistența tehnică și inginerii de asistență tehnică sprijină clienții prin prin e-mail, mesagerie, call center sau chat-uri online, păstrând legătura cu aceștia 24/7. Fără un departament de asistență, companiile nu ar primi niciodată feedback constructiv de la clienții lor sau nu ar îmbunătăți rapid produsele pentru a satisface cerințele publicului țintă.

Echipa de marketing joacă un rol esențial după realizarea noilor jocuri casino și chiar a unor cazinouri online. Este greu de imaginat promovarea cu succes a unui produs nou fără un departament de marketing în companie. Solicitările pentru profesioniști în marketing sunt acum în fruntea agențiilor de recrutare. Găsirea unui candidat bun cu experiență relevantă este o sarcină marcată cu un asterisc, iar cererea cea mai frecventă este pentru un CMO – șef de marketing.

Din echipa de marketing mai fac parte oameni specializați în email marketing, achiziții de publicitate, copywriter și manageri de marketing digital. Cu toții lucrează împreună pentru ca noul produs sau noile jocuri să se bucure de un real succes.

În mare parte cam așa funcționează un ecosistem de creație de jocuri pentru cazinourile online, de la idee la producție, lansare și promovare. Fără acești profesioniști, astăzi nu ne-am fi putut bucura de noi apariții, de sloturi atât de diversificate și axate pe diferite scenarii.

Cu toate că aparent e simplu de realizat un cazinou online sau un joc digital, acest lucru nu se poate fără zeci de specialiști. Așa cum și în cazul cazinourilor stradale există numeroase joburi, cum ar fi directorul general, agenții de securitate, dealerii, supraveghetori, casierul, contabilul, personalul de serviciu, cei ce asigură serviciile de catering etc. Și în cazul cazinourilor stradale, există și joburi mai puțin văzute, cum ar fi cea a celor ce realizează mesele de joc, cărțile, ruleta și chiar creatorii de jocuri mecanice.

În momentul în care alegeți să vă încercați norocul într-un cazinou clasic sau online, să vă gândiți și la cei ce au realizat respectivele jocuri. Chiar dacă mulți dintre ei nu se văd și poate nici nu sunt aduși în atenția publicului, cu siguranță merită toate aprecierile noastre pentru acele lucruri minunate realizate.
Jucați responsabil, jucați de plăcere și pentru distracție, în același timp respectând munca tuturor celor ce contribuie la buna desfășurare și funcționare a lucrurilor în gambling.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?