Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Regretatul comisar șef Tomiță Lazăr, comemorat la doi ani de la tragica sa moarte


„Nu există dragoste mai mare decât să-ți dai viața pentru cineva. Ai trăit, ai luptat și ai murit ca un erou. Te iubim”, asta scrie pe lespedea de marmură din Cimitirul Nordic, amplasată la mormântul comisarului șef Tomiță Lazăr.
    Familia și foștii colegii au cinstit ieri, printr-o slujbă de pomenire, memoria celui care a fost un tată exemplar și un polițist excepțional comisar-șef Tomiță Lazăr, plecat dintre noi prematur în urmă cu doi ani. El a fost comemorat în Cimitirul Nordic din Focșani, acolo unde își doarme somnul de veci. La slujba de pomenire a fost prezentă soția, fiica cea mică, comisarul șef Daniel Tulbure din partea conducerii IPJ Vrancea, dar și foști colegi din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vrancea.

  

 Comisarul șef Tomiță Lazăr și-a găsit sfârșitul în seara zilei de 19 iulie 2015, în timp ce se afla la Siret, la Biliești, împreună cu familia. Pentru că fiica sa cea mică era la un pas de înec, polițistul a făcut eforturi supraomenești pentru a o salva, lucru care s-a și întâmplat. Din păcate, nu s-a mai putut salva pe sine. După ce și-a dus fiica aproape de mal, comisarul șef s-a „pierdut” în apele Siretului, fiind găsit abia după patru zile, în zona localității Vadu Roșca. Trupul neînsuflețit a fost purtat de ape aproximativ 10 kilometri
    Astăzi, tot în memoria regretatului Tomiță Lazăr, Asociația Sportivă Dinamo Focșani va organiza un concurs de perscuit.     „Astăzi (ieri n.r.) am demarat activitățile de comemorare a doi ani de la nefericitul eveniment în care a fost implicat colegul nostru. Cu durere în suflet mărturisim că nici nu ne vine să credem că această perioadă a trecut, tocmai pentru că vrem să-l considerăm în continuare lângă noi. Astăzi (ieri-n.r.) am participat la o slujbă de comemorare la mormânt, iar mâine (astăzi-n.r.) vrem să organizăm o competiție sportivă de pescuit, lucru care-l încânta foarte mult și am vrea să credem că atât astăzi (ieri n.r.) cât și mâine (astăzi-n.r.) este și va fi alături de noi. Încă o dată aș vrea să menționez că perioada care a trecut nici nu o putem măsura, este foarte greu să vorbim la trecut de colegul nostru și vrem să-i păstrăm memoria vie. Dumnezeu să-l ierte”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, subcomisar Bogdan Toader.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?