Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

UPDATE! Cutremur în zona seismică Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea 3,2 pe scara Richter s-a produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la o adâncime de 145 de kilometri, potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Potrivit INCDFP, cutremurul s-a produs la ora 02.05, în apropierea oraşelor Nehoiu (32 de kilometri), Covasna (43 de kilometri), Întorsura Buzăului (53 de kilometri), Târgu Secuiesc (55 de kilometri), Slănic-Moldova (58 de kilometri).

Acesta a fost al treilea cutremur înregistrat în zona seismică Vrancea de la începutul anului 2019. În prima zi a anului, cu 30 de minute după miezul nopții, a fost înregistrat un seism de 3 grade în județul Vrancea, iar în ziua următoare a fost cutremur în județul Buzău, având 2,7 grade pe scara Richter.

UPDATE!

Un al doilea cutremur, de 3 grade pe Richter, s-a înregistrat sâmbătă în zona seismică Vrancea, județul Buzău. „În ziua de 05/01/2019 la ora 14:37:48 (ora României) s-a produs în Zona seismică Vrancea, județul Buzău un cutremur cu magnitudinea 3 pe scara Richter, la adâncimea de 121km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (4km), Întorsura Buzăului (40km), Vălenii de Munte (41km), Covasna (43km), Mizil (46km)“, potrivit INCDFP

1 COMENTARIU

  1. Norocul nostru este ca cei de la Inspectoratul in constructii Vrancea,Directia de Sanatate Publica,Primaria Focsani, autoritati abilitate prin legea sa controleze starea subsolurilor de la blocurile din municipiu fac frecvent verificari si sanctioneaza Asociatiile de Propietari care nu asigura functionarea corespunzatoare a instalatiilor de la subsolul cladirilor si nu evacueaza apa reziduala care se aduna in subsoluri.Este stiut ca apa reziduala de la subsolul blocurilor poate sa afecteze structura de rezistenta a cladirilor si in cazul unei nenorociri mai mari acestea sa se prabuseasac mult mai usor.Deci in cazul celor din Focsani datorita actiunilor acestor autoritati de urmarire permanenta a starii de curatenie a subsolurilor de la blocuri ne putem considera in mai multa siguranta.Noua legea modificata a Asociatiilor de Propietari a adaugat masuri pentru sanctionarea propietarilor care nu permit accesul in locuinta pentru remedierea unor defectiuni la instalatiile sanitare din apartamente.Nimic si nimanui nu i-a trecut prin mintea lor de initiatori de legi ca si nepasarea sau refuzul unor persoane reponsabile de efectuare a reparatiilor defectiunilor aparute la instalatiile comune de la subsolul blocurilor precum si evacuarea apelor reziduale care baltesc in jurul centuriilor de rezistenta a cladirilor ar trebui aspru sanctionata,acesta fiind un pericol eminent de prabusire a cladirilor ca sa nu mai vorbim de sanatate cetateanului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?