Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Vrâncean acuzat de OMOR, plasat în arest la… domiciliu. Bărbatul ar fi încercat să ardă trupul neînsuflețit al vecinului său

După un „sejur” în spatele gratiilor de mai bine de o lună, un bărbat din Movilița, acuzat de omor, a fost plasat în arest la domiciliu în timpul anchetei, care este aproape finalizată. În acest moment, potrivit surselor noastre, probele sunt administrate, însă se așteaptă un aviz de specialitate la raportul de expertiză, de la IML Iași. Bărbatul s-a ales cu cătușe în prima zi din iulie, după ce, anterior, luase viața unui bătrân de 83 de ani din comună. Se pare că incidentul a fost unul spontan, pe fondul consumului de alcool, iar părțile s-ar fi lovit reciproc – partea vătămată s-a folosit de o bâtă, iar inculpatul de coada unui topor. Conflictul a avut loc în gospodăria inculpatului, care i-a aplicat victimei o lovitură în cap. 

Ulterior, din ce s-a stabilit în timpul anchetei, deși era ziua în amiaza mare, inculpatul ar fi încercat să ardă trupul neînsuflețit al vecinului său, la scenă asistând se pare și martori care se aflau în apropierea curții respective. De altfel, totul a fost sesizat chiar de atunci la 112, și, conform Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, „după examinarea vizuală a cadavrului, au fost identificate urme de arsuri pe spate și membrele inferioare”. De aici, procurorii au sesizat instanța cu propunere de arestare preventivă, admisă de instanță, măsura fiind prelungită ulterior la mijlocul lunii iulie. 

Ultima dată când s-a solicita prelungirea, cererea a fost respinsă „ca inadmisibilă. (…) înlocuieşte măsura arestării preventive cu măsura preventivă arest la domiciliu faţă de inculpatul (…). Pe durata măsurii preventive arest la domiciliu inculpatul are obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte din com. Moviliţa, (…) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Inculpatul (…) pe durata măsurii preventive arest la domiciliu are următoarele obligaţii: să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu martorii (…), ori experţii, precum şi cu alte persoane stabilite de organul judiciar. (…) atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”.

Sursa foto: Med Ahabchane – Pixabay 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?