Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

După numai 8 luni de căsătorie, un vrâncean și-a bătut soția pentru că nu făcea de mâncare şi nu spăla; acum nu mai are voie să se apropie de ea

Un incident „casnic” petrecut în sânul unei familii din Vrancea a necesitat intervenția oamenilor legii, după ce soțul a fost acuzat că și-a bătut consoarta și a strâns-o de gât. Aceasta a fost varianta femeii, care a și cântărit mai mult în fața instanței, unde se făcuse solicitare pentru emiterea unui ordin de protecție. Pe de altă parte, soțul a arătat că totul a fost aproape o ceartă banală, admițând că și-a certat soţia deoarece nu face de mâncare şi nu spală, însă nu că ar fi amenințat-o măcar cu acte de violenţă. Cu toate acestea, incidentul dintre cei doi fusese sesizat deja și la parchet, unde femeia făcuse plângere pe motiv că soțul său, cu care este căsătorită de doar 8 luni, s-a îmbătat şi a strâns-o de gât, lovind-o totodată cu pumnii în spate. Ulterior incidentului, femeia a mers inclusiv la spital, după care s-a refugiat în casa unei surori. 

Date fiind probele, instanța a admis cererea și a fost emis ordinul de protecție „pentru o durată de 6 luni prin care: obligă pe pârâtul (…) să păstreze o distanță minimă de 100 m față de reclamanta (…) şi faţă de domiciliul acesteia situat în comuna (…), judeţul Vrancea, la familia (…). Se duc la îndeplinire, din oficiu, dispozițiile articolul 46 din Legea nr. 217/2003, în sensul comunicării prezentului ordin de protecţie, de îndată, structurilor Poliţiei Române în a căror rază teritorială se află locuinţele părţilor şi locul de muncă al reclamantei, precum şi Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date. Organele de poliție au îndatorirea să supravegheze modul în care se respectă hotărârea și să sesizeze organul de urmărire penală în caz de sustragere de la executare. Executorie. Atrage atenţia pârâtului, (…) că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție constituie infracţiune (…) şi se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Cu drept de apel, care se depune la Judecătoria Focşani, în termen de 3 zile de la pronunțare”.

Sursa foto: healthline.com – pinterest.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?