Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Fotbal, Cupa României – Adversar incomod pentru focșăneni!

După debutul din campionat de sâmbătă, de la Buzău, CSM Focșani 2007 continuă sezonul oficial cu partida de Cupă a României, de la Târgu Secuiesc, unde va întâlni astăzi, de la ora 17:30 o veche cunoștință – fosta colegă de serie din Liga a III-a, ACS KSE. În istoria întâlnirilor dintre cele două formații au fost și scoruri strânse, dar și victorii categorice, așa cum au fost ultimele trei meciuri terminate cu 3-0 – de două ori pentru covăsneni, o dată pentru focșăneni. Însă a rămas în amintirea spectatorilor de pe Milcovul meciul în care CSM 2007 conducea cu 3-1 cu vreo 20 de minute înainte de final pentru ca echipa din Târgu Secuiesc să se impună cu 4-3. Am făcut acest scurt recurs la istorie pentru a releva că jocul de astăzi este deschis oricărui deznodământ. Anul trecut, KSE a terminat pe locul 6 în Seria a 5-a a Ligii a III-a, în timp ce Focșaniul a terminat pe locul 2 în Seria 1. Ambele echipe au pierdut în prima etapă a noii ediții de campionat. KSE, chiar pe teren propriu, ceea ce poate însemna că încă nu a intrat în ritmul competițiilor oficiale, chiar dacă în prima rundă a Cupei României a bătutu la Kids Tâmpa Brașov.

Totuși, CSM Focșani 2007 este de creditat cu prima șansă la calificarea în turul al treilea principal. A ratat startul de campionat, dar echipa are potențial care poate fi exploatat mai cu folos astăzi la Târgu Secuiesc. Marius Bratu are termen de comparație și poate trimite în teren o formulă de echipă mai performantă decât cea care a fost depășită de Metalul Buzău. Va fi observat, cu siguranță, unde au fost locurile vulnerabile în teren și va reacționa în consecință. Nu este un conservator în alegerea formulei de echipă și își dorește să urce cât mai sus în Cupa României, așa cum s-a întâmplat cu CSM 2007 în mai toate edițiile de când a promovat în Liga a III-a. Cred că echipa Focșaniului va trece de primul său tur în Cupa României, ediția 2022-2023.

Meciul dintre KSE Târgu Secuiesc și CSM Focșani 2007 de astăzi, de pe Stadionul Doctor Sinkovits va fi arbitrat de Robert Ciorbea, din Sâmpetru, asistat la tușe de Andrei Pavel Cojocaru și Cristian Marian Ciorbea, ambii, din Brașov. Delegat va fi Liviu Adrian Broscățan, din Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?