Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

VIDEO: Preotul Valeriu Iulian Roșcan și-a anunțat demisia pe Facebook

Preotul vrâncean Valeriu Iulian Roșcan de la parohia Dragosloveni, comuna Dumbrăveni, și-a anunțat astăzi demisia printr-un filmuleț postat pe pagina sa de Facebook, cu mesajul „Dragilor mei enoriași!”. Preotul nu a oferit multe detalii despre motivul acestei alegeri, invocând doar ,,conjuncturile dificile” care-l determină să se orienteze ,,către un alt drum al vieții”.

Iată mesajul integral al preotului:
,,Dragii mei, a venit ziua la care nu m-am gândit vreodată. Ziua în care trebuie să-mi iau rămas bun de la dumneavoastră. Ziua în care trebuie să vă spun că plec. Da! După o frumoasă perioadă petrecută în mijlocul dumneavoastră, am ales astăzi să-mi dau demisia din funcția de preot paroh al Parohiei Dragosloveni.
Am simțit că trebuie să fac o schimbare în viața mea. Acum, de e bună sau rea, voi vedea. Conjuncturi dificile mă fac să mă orientez către un alt drum al vieții. Am slugit cu drag Biserica Lui Hristos, am încercat și cred că am reușit să fac cinste parohiei. Am clădit, am trudit, am construit împreună lucruri ce vor dăinui și vor vorbi peste ani despre osteneala depusă.
Au fost aproape 18 ani în care am cunoscut oameni frumoși la suflet și trup, oameni vrednici, credincioși, blânzi și devotați. Îmi doresc să păstrați în inimă sfaturile din predicile mele. Să nu uitați că întotdeauna v-am îndemnat să vă iubiți și să vă respectați unii pe alții. Căci asta este porunca Lui Dumnezeu. Să vă iubiți unii pe alții. Am legat prietenii. V-am fost aproape la bine și la durere. Am râs, am glumit, am plâns împreună. Au fost ani mulți, mulți ani unii lângă alții. N-am cum să uit, așa cum nu am cum să vă uit.
Rămân același om blând, povățuitor, glumeț și cald. De azi nu voi mai fi duhovnicul dumneavoastră, dar oricând voi rămâne deschis la a vă sfătui. Găsiți în mine un veșnic prieten drag.
Îmi doresc ca Bunul Dumnezeu să vă aibă în paza Sa, să vă ocrotească. Să vă păstrați dragostea față de Sfânta Biserică, să fiți alături de ea. Cu siguranță pe seama mea veți auzi și multe răutăți, căci, oamenii, unii, așa sunt croiți. Nu vă întristați, cocoașa mea le poate duce așa cum a dus și greul și truda muncii din parohie.
Am să închei prin a vă mulțumi că mi-ați fost alături, vă mulțumesc pentru dragostea, bunătatea și căldura cu care am fost primit în mijlocul domniilor voastre. Vă iubesc și vă îmbrățișez cu drag. Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze!”.

În doar câteva ore, postarea a adunat sute de reacții și comentarii. Mulți dintre cei care îl cunosc pe preot au scris mesaje precum: ,,Ne pare foarte rău , părinte, ca trebuie sa ne parasiti ! Asa din umbra , sa stiti ca v.am respectat foarte mult , ne.am bucurat ori de cate ori ne.ati trecut pragul, ori de cate ori v.am vazut in trafic! Asa tristete … 😥😥😥Parca cineva din familie …pleaca 😥😥😥…dar uneori …viata bate filmul … Sunt sigura ca ati ales in asa fel incat sa va fie mai bine dumneavoastra cat si familiei dumneavoastra ! De aceea va dorim sa aveti parte de tot binele din lume, sa fiti sanatosi si binecuvantati de bunul Dumnezeu ! Ma inclin si in incheiere sa stiti ca ramaneti intotdeuna parintele nostru ! #VA_Multumim_Pentru_ Tot 🙏🙏🙏”

sau ,,Părinte sincer îmi pare foarte rău pentru decizia pe care ați luat-o. Am legat o prietenie,de care mă bucură doar faptul că ne vedem, vorbim. Sper ca Dumnezeu sa va călăuzească pe drumul bun și să vă înconjoare de prietenii și prieteni adevărați. Eu si familia mea vă îmbrățișam cu dragoste”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?