Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Concurență pe locuri la admiterea de la LPS Focșani!


Liceul cu Program Sportiv Focșani a avut, în anii anteriori, probleme cu acoperirea numărului de elevi la unele specialități. În acest an, însă, au venit spre școala sportivă mai mulți absolvenți ai clasei a opta decât locurile alocate pentru anul de învățământ 2016-2017. Cele mai căutate ramuri sportive – raportat la numărul de locuri, au fost atletismul, cu trei candidați pentru un loc și fotbalul, cu aproape doi pe un loc. Situația pe sporturi este următoarea: atletism – 30 de candidați pentru 10 locuri; handbal – 25 de candidați pentru 24 de locuri; fotbal – 36 de candidați pentru 20 de locuri; judo – 12 candidați pentru 10 locuri și rugby – 23 de candidați pentru 20 de locuri.


 
„Sunt copii cu calități pentru disciplinele spre care s-au îndreptat. Au venit la noi pentru că LPS Focșani formează nu doar sportivi, dintre care mulți devin performeri de nivel național și, chiar internațional, ci fac și școală de bună calitate. Este de notorietate că absolvenții liceului nostru sunt mulți actuali studenți ori au terminat facultatea și au devenit buni specialiști în ceea ce fac acum, alții au optat spre profesii în care este nevoie de bună pregătire fizică și știință de carte, pe care o pot acumula aici! Altfel spus, avem mereu o ofertă atrăgătoare pentru că avem cadre didactice foarte bune în tot ce fac! Acum urmează ca selecția de după examenele de admitere de dincolo de probele specifice să aducă în bănci, în toamnă, cei mai buni elevi! Și la sport, și la învățătură!”, mi-a declarat, ieri, profesorul Petruț Mihai, directorul LPS Focșani, pe care l-am găsit într-o discuție, în cancelarie, cu colegii săi.

 De aceeași părere au fost și profesorii Romeo Păun, antrenorul echipei de rugby U 16 a LPS, promovată în turneul final al Campionatului Național, și profesorul Daniel Bănică, antrenorul echipei de fotbal juniori B, cel care a reușit să închege în anul sportiv tocmai încheiat un grup competitiv pornind de la un număr de jucători dintre care, mulți, s-au întâlnit prima oară la începutul anului școlar trecut.    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?