Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676
Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676

Panciu. Dotări și echipamente pentru Casa de Cultură, care a fost reabilitată și modernizată

          Primăria Panciu a scos la licitație un contract ce vizează achiziția de dotări culturale specifice aferente proiectul de investiții – „Extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea Casei de Cultură, Panciu”. Valoarea estimată a acestor bunuri culturale este de peste 1,8 milioane de lei. Achiziția de dotari este formată din următoarele echipamente, organizate: Sistem de sunet, instalație de lumini și set instrumente orchestră; Mobilier sală spectacol, cabină de proba și office; Echipamente electronice; Scenotehnica și oglinzi de balet; Complex multifuncțional de joacă, mobilier parc și plante ornamentale; Scenă mobilă și accesorii. 

          „Având în vedere că în orașele mici, activitățile desfășurate în cadrul căminelor culturale și a caselor de cultură reprezintă principalele activități culturale și recreative la care au acces cetățenii, investițiile asupra infrastructurii specifice reprezintă una din măsurile importante pe care administrația publică locală trebuie să le adopte în scopul creșterii calității vieții cetățenilor. De asemenea, îmbunătățirile aduse spațiilor publice urbane (reabilitarea aleilor, trotuarelor, crearea de spații verzi, crearea de locuri de joacă moderne pentru copii) au impact direct și imediat asupra calității vieții cetățenilor orașului. Abordarea integrată a mai multor necesitați complementare identificate la nivel local, oferă posibilitatea rezolvării mai multor probleme intro manieră corelată și sporește impactul investiției la nivel local“, se arată în descrierea investiției.

          Vă reamintim că Primăria Panciu are în derulare un alt proiect ce vizează reabilitarea Casei de Cultură din localitate, proiect în valoare de aproape 7,2 milioane lei. În cadrul acestui proiect se vor achiziționa dotări specifice activităților culturale ce urmează a se desfășura la locație. De asemenea, vor fi modernizate aleile și traseele pietonale (trotuarele) situate în vecinătatea Casei de Cultură. Se vor realiza totodată și lucrări de îmbunătățire a spațiilor publice urbane din vecinătatea Casei de Cultură prin sistematizarea verticală a aleilor și trotuarelor situate pe Bdul. Independenței. Tot în cadrul acestui proiect vor fi construite o zonă cu spațiu verde și un loc de joacă pentru copii.

Sursa foto: Facebook/Casa de Cultură „Mihai Eminescu“ Panciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?