Ediția: Vineri 8 noiembrie 2024 Nr. 6754
Ediția: Vineri 8 noiembrie 2024 Nr. 6754

Vintileasca. Bani pentru reparații la sursa de alimentare cu apă din comună

Autoritățile din Vintileasca au demarat un proiect pentru reparații la sursa de alimentare cu apă din comună, sens în care au scos la licitație un contract estimat 84.953,70 lei fără TVA. Lucrările de intervenții presupun reparațiile capitale la sursa de alimentare cu apă „Sub Piatră” și înlocuirea rețelei de distribuție, pe o porțiune de 500 ml, dintre rezervorul de înmagazinare și punctul „Bicu”. Din ce se explică în documentație, comuna nu face parte din asociația „Vranceaqua”, iar CUP SA Focșani, care este operatorul regional de apă, nu a executat și nici nu are lucrări în derulare sau preconizate pe viitor în cadrul programului POS Mediu 2014-2020 sau POIM, de aceea autoritățile au decis să ia problema în „propriile mâini”. 

Sistemul de alimentare cu apă al comunei Vintileasca, realizat în anul 2005 în cadrul programului SAPARD, asigură debitele de alimentare cu apă, parțial, pentru localitățile Neculele, Tănăsari și Vintileasca și constau în două sisteme de alimentare cu apă, astfel: sistem de alimentare cu apă „Sub Piatră” – alimentează parțial satele Vintileasca și Tănăsari; sistem de alimentare cu apă „Șoimu” – alimentează cu apă parțial satul Neculele. (…) Pentru zonele în care nu există sisteme de alimentare cu apă, debitele de alimentare cu apă sunt asigurate din fântâni sau sisteme locale, de mici dimensiuni, necartate”, se explică în documentație.

În urma lucrărilor preconizate, vor fi efectuate reparații capitale la sursa de alimentare cu apă, respectiv realizarea a două fronturi drenante, în lungime totală de 36 ml, la capetele amonte urmând a se monta cămine de vizitare, de inspecție, prefabricate, realizate din polietilenă de înaltă densitate, colectarea debitului de alimentare cu apă urmând a se realiza în două cămine colectoare. „Rețeaua de alimentare cu apă propusă a înlocui vechea rețea de alimentare va fi realizată din conductă în lungime totală de 500 ml. Conducta va fi racordată în aval de camera vanelor și va fi montată îngropat, pe traseu paralel cu rețeaua de alimentare cu apă existentă, la o distanță de minim 30 cm de conducta existentă. Rețeaua de distribuție a apei potabile, alimentată gravitațional, va fi alcătuită din conducte de polietilenă, îngropate la o adâncime de 1,20 m (adâncimea de îngheț). Pe rețeaua de distribuție se va monta un cămin de vizitare, de vane, de secționare, aerisire și spălare”, se mai detaliază în caietul de sarcini.

Sursa foto: Tibor Janosi Mozes – Pixabay 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?