Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Vrancea, promovată în Europa


În 2010, Consiliul Județean a promovat Vrancea în Uniunea Europeană, se arată în raportul de activitate al președintelui Marian Oprișan. „Ziua Europei”, „Open Doors” -Ziua Porților Deschise, organizat de către Comitetul Regiunilor la Bruxelles și „Open Days” sunt principalele manifestări internaționale la care Consiliul Județean Vrancea a participat în 2010, iar prezența a fost una semnificativă și remarcată de forurile europene.

În anul 2010 au fost organizate și desfășurate mai multe activități de promovare a județului Vrancea, precum și de di-seminare a informației europene în rândul cetățenilor județului. Printre acestea s-a aflat acțiunea „9 Mai – Ziua Europei”. Programul a cuprins concursul de desene pe asfalt „Europa în culori”, concursul de graffiti „2gether 4 Europe”, ediția a II-a a spectacolului – concurs „Vacanța mea în Europa” și „Târgul ofertelor școlare”, ocazie cu care a fost lansată revista Ethosul Åžcolar, editată cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea.
Tot în 2010, Consiliul Județean a dezvoltat relația de parteneriat cu Provincia Potenza din Italia. Județul Vrancea a fost reprezentat la cea de-a XII-a ediție a Olimpiadei Multimedia „Mediashow” organizată de Liceul Åžtiințific de Stat „Federico II di Svevia” din Melfi, de două echipaje de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” și Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani. Consiliul Județean Vrancea s-a prezentat cu un stand de promovare prin interme-diul căruia a pus la dispo-ziția participanților CD-uri și mape de prezentare a județului, diverse materiale promoționale și numeroase produse tradiționale specifice județului nostru.

Proiectele de investiții, prezentate la Cannes

Consiliul Județean Vrancea a participat la Cannes, în perioada 16-19 martie 2010, la Târgul Internațional Imobiliar dedicat regiunilor Econo-mice Emergente ale Uniunii Europene, intitulat MIPIM HORIZONS. Reprezentanții Consiliului Județean au prezentat mediului de afaceri european aflat la eveniment proiectele demarate, precum și soluții privind dezvoltarea acestor proiecte în parteneriat public-privat. În data de 8 mai, Consiliul Județean a participat, pentru a cincea oară consecutiv, la Open Doors – „Ziua Porților Deschise”, eveniment organizat la Bruxelles de către Comitetul Regiunilor. Ediția din 2010 s-a desfășurat sub tematica „Regions of Europe – Europe of Regions” (Regiunile Europei – Europa Regiunilor), iar Consiliul Județean a expus în satul tematic „Cultură și tradiție”,  județul nostru fiind promovat sub logo-ul „Vrancea – the county where history meets le-gends”. Totodată, în perioada 10-12 noiembrie 2010, reprezentanții administrației județene au participat la Istanbul, la Adunarea Generală a Asociației Regiunilor Europene. Adunarea Gene-rală ARE a acordat Consi-liului Județean Vrancea mențiunea specială „Co-mmunicating Europe 2010” pentru proiectul „Identitatea ta – o șansă pentru drepturi egale”. Județul Vrancea a fost singura regiune membră ARE care a primit un premiu special în cadrul acestui eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?