Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO şi GALERIE FOTO: Schelet uman, găsit în curtea unui localnic din Popeşti


  

 

   O familie din Popești a găsit în curtea casei, scheletul unei persoane decedate acum câteva zeci de ani. Osemintele au fost găsite în timp ce proprietarii săpau o groapă, pentru o fosă. Când    și-au dat seama că este vorba despre un schelet uman, oamenii au sistat lucrările și au anunțat poliția. Åžeful Secției de Poliție Rurală Cotești, comisarul șef Adrian Oprea, ne-a precizat că osemintele au fost ridicate și trimise la Iași, pentru investigații. Acesta a adăugat că nu există suspiciuni cu privire la vreo infracțiune de omor. Cel mai probabil, scheletul aparține unui combatant din cel de-al Doilea Război Mondial.

    Membrii unei familii din localitatea Popești au făcut, luni după-amiază, o descoperire macabră. În timp ce săpau o groapă, pentru o fosă, Mircea David, proprietarul gospodăriei, și unul dintre muncitori au găsit un schelet uman, la o adâncime de aproximativ 70 de centimetri. Oamenii au sistat lucrările și au sesizat poliția.
   Oamenii legii au ajuns imediat la fața locului, au făcut verificări și apoi au ridicat osemintele, pe care   le-au trimis la Iași, în vederea stabilirii vechimii acestora.
   Proprietarii gospodăriei ne-au spus că nu s-au speriat atunci când au văzut scheletul. Ei presupun că acesta datează din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pe vremea când medicii germani locuiau în barăci, amplasate chiar pe pământul de sub casa lor. „Socrul meu a găsit oasele și cu un băiat, care săpa aici. Scheletul era cam la 70 de centimetri. Osemintele nu erau adunate la un loc, ci aveau exact forma unui om. Erau îngălbenite și se vedea că erau aici de zeci de ani. Doar capul nu era la locul lui, ci în apropierea pieptului și nu era întreg. O fi fost decapitat, cine știe. Era un om solid și foarte înalt. Cel puțin așa mi s-a părut mie atunci când l-am văzut. Socrul meu a chemat poliția, au venit foarte repede, au făcut poze și apoi le-au luat de aici”, a povestit Victor Gârboiu.
   Acesta ne-a mai spus că nu s-ar fi gândit niciodată că va găsi așa ceva în pământul din curtea casei socrilor săi. Câteva oase, de diferite dimensiuni, au mai fost găsite și ieri, în timp ce oamenii săpau fosa. „Am auzit și eu din poveștile bătrânilor, că pe vremea războiului aici ,unde este casa noastră, erau cazați medicii germani, iar peste drum, unde acum este școala, era o cazemată, unde erau îngrijiți răniții. Este foarte posibil să fie de atunci”, este de părere Victor Gîrboiu.

Îngropat cu mâinile pe piept
 
   Anchetatorii ne-au precizat că nu există suspici-uni cu privire la săvârșirea vreunei infracțiuni de omor. Potrivit acestora, osemintele au fost trimise la Iași, pentru a li se stabili vechimea. Scheletul a fost găsit cu mâinile pe piept și fața spre Răsărit, conform tradiției creștine. „Am fost sesizați de o persoană din Popești despre faptul că în timp ce săpa o groapă a găsit un schelet. Echipa operativă s-a deplasat la fața locului, iar după cercetare, osemintele au fost ridicate. Vor fi trimise la Iași pentru a se stabili vechimea acestora. Nu există suspiciuni că acestea ar putea proveni din comiterea vreunei infracțiuni de omor”, a precizat comisarul șef Adrian Oprea. 
   Åži primarul comunei Popești, Nicolae Ciocănel, este de părere că scheletul ar proveni din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acesta ne-a precizat că există și o monografie a comunei, în care se vorbește despre medicii germani și despre adăpostul de peste drum de locuința unde s-a găsit scheletul, unde erau îngrijiți răniții. „Am fost și eu acolo și am văzut osemintele pe care oamenii le-au găsit. Din ce am înțeles de la cei care au făcut ancheta, scheletul ar avea o vechime de cel puțin 80 de ani. Nu sunt suspiciuni. Cel mai probabil, ose-mintele sunt acolo de foarte multă vreme, iar acest lucru se și vedea”, a spus primarul Nicolae Ciocănel.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?